Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

“Γελάει” με το ενδεχόμενο μείωσης βαθμών ο Conte

Ο Antonio Conte γέλασε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει η ομάδα του μείωση βαθμών λόγω συμπεριφοράς.

 

Η Chelsea βρέθηκε κατηγορούμενη για μία ακόμα φορά από την F.A. για το ότι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τους παίκτες της στο παιχνίδι της 3ης Δεκεμβρίου κόντρα στην Manchester City.

Οι «πολίτες» βρέθηκαν επίσης κατηγορούμενοι μετά τη συμπλοκή των παικτών και τις δύο κόκκινες που δέχθηκαν οι Aguero και Fernandinho, ωστόσο το σημαντικό σε αυτή την ιστορία είναι το γεγονός η Chelsea αντιμετωπίζει για πολλοστή φορά τη συγκεκριμένη κατηγορία μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, οι «μπλε» έχουν πληρώσει πέντε φορές χρηματική ποινή για τη συγκεκριμένη κατηγορία, με την τελευταία να είναι στο περσινό ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Tottenham τον Μάιο, όταν και με τα τελικό 2-2 ψαλίδισαν τις όποιες ελπίδες είχαν τα «σπιρούνια» για τον τίτλο.

Τότε το χρηματικό πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει η ομάδα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα, αφού έφτασε στις 375.000 λίρες. Στη συνέχεια και μετά από ένσταση της ομάδας, μία επιτροπή της ομοσπονδίας μείωσε τη συγκεκριμένη ποινή στις 290.000 λίρες, ωστόσο έκανε λόγο για ένα «αξιοθρήνητο πρόσφατο ρεκόρ κατά το οποίο έχει αποτύχει να κάνει τους παίκτες της να συμπεριφερθούν σωστά».

Το καλοκαίρι μάλιστα η ομοσπονδία φαίνεται να προειδοποίησε τους «μπλε» ότι αν συνεχίσουν έτσι το χρηματικό πρόστιμο δε θα είναι αρκετό και είναι πιθανό να χρειαστεί να γίνει αφαίρεση βαθμών, αφού ο σύλλογος δε δείχνει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

Το ενδεχόμενο αυτό ανέφερε ένας δημοσιογράφος στον Antonio Conte, ρωτώντας τον ποια είναι η γνώμη του για αυτό. Η αρχική αντίδραση του Ιταλού ήταν:
«Κάνετε πλάκα; Μου κάνετε πλάκα;».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε:
«Manchester City και Chelsea, στο τέλος του παιχνιδιού. Οι παίκτες μου προσπάθησαν να μείνουν ήρεμοι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Για αυτό το λόγο σαν απαντάω: Πρέπει να αστειεύεστε. Πρέπει να είστε ειλικρινείς και να δείτε ποια ομάδα ευθύνεται για αυτό. Είχαμε ένα άσχημο ρεκόρ στο παρελθόν, ωστόσο τώρα είμαστε διαφορετικοί.».

Η αλήθεια είναι ότι το πρόσφατο καλό σερί έχει φέρει μία ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και αυτό φαίνεται και στη συμπεριφορά της στο γήπεδο. Στο παιχνίδι κόντρα στη City υπήρχαν κάποια νεύρα, όμως αυτά είναι αναμενόμενα μετά από τάκλιν όπως εκείνο που έκανε ο Aguero στον Luiz και είναι απόλυτα λογικό ότι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να ζητήσουν το λόγο για τον οποίο ο Αργεντίνος έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ματς που είχε ήδη κριθεί.

Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο η F.A. να θελήσει να τιμωρήσει την Chelsea ως σύλλογο για το πρόσφατο ρεκόρ της και να μην ενδιαφερθεί για τις αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο. Έτσι ο Conte θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ποινή για την οποία δε θα είναι υπεύθυνος και θα φαίνεται άδικη για αυτόν, όμως θα πληρώσει τα σπασμένα του παρελθόντος.

Το ενδεχόμενο αυτό πάντως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να υλοποιηθεί, αφού για να βρούμε τις τελευταίες ομάδες που τιμωρήθηκαν με μείωση βαθμών στην πρώτη κατηγορία πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στον Οκτώβριο του 1990, όταν οι Manchester United και Arsenal είχαν αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη ποινή έπειτα από μεταξύ τους παιχνίδι στο Old Trafford.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *