Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Γιατί ναυάγησε το deal-ρεκόρ;

Αναμφίβολα ένας από τους πρωταγωνιστές τους φετινού μεταγραφικού παζαριού ήταν ο Thomas Lemar. Ο νεαρός Γάλλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Monaco, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για το αντίθετο από πληθώρα προπονητών της Premier League. Τις τελευταίες ώρες, αποτέλεσε το πιο hot όνομα της τελευταίας μέρας του Αυγούστου και άλλοι βιάζονταν να τον ντύσουν στα κόκκινα του Liverpool και άλλοι στα κόκκινα του Λονδίνου. Τι συνέβη όμως, και ο Lemar θα παραμείνει τελικά στη γενέτηρά του;

Εδώ και αρκετό καιρό το όνομα του 21χρονου Γάλλου ακουγόταν δυνατά στο νησί. Ομάδες όπως η Manchester United, η Chelsea, η Liverpool και μέχρι πρότινος η Arsenal γλυκο-κοιτούσαν την περίπτωση του μέσου. Η στάση της ομάδας του όμως ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, ο παίκτης δεν ήταν προς πώληση. Η Monaco κατάφερε μέσα σε ένα καλοκαίρι να κάνει τα deal του αιώνα και παρότι έχασε πολλούς από τους βασικούς παίκτες που της χάρισαν το φετινό πρωτάθλημα, άσκησε βέτο στις υποθέσεις μεταγραφής παικτών όπως ο Fabinho και ο Lemar. Παρόλα αυτά, οι ομάδες τις Αγγλίας δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα ακόμα.

Πρώτα και επίσημα την πόρτα της Monaco χτύπησε η Arsenal. Η προσφορά της ομάδας του Wenger έφτανε το ποσό των £30m, ποσό που μάλλον φάνηκε ανέκδοτο στα αυτιά της διοίκησης της Monaco που αρνήθηκε αμέσως την πρόταση. Στην συνέχεια οι «Κόκκινοι» του Liverpool έκαναν τη δική τους πρόταση ύψους £55.5m η οποία όμως και αυτή με την σειρά της απορρίφθηκε. Τι συνέβη όμως και σήμερα υπήρξε γαϊτανάκι προτάσεων, που μάλιστα ξεπερνούσε τα £92m;

 

Το ενδιαφέρον της Manchester City για τον Alexis Sanchez ήταν ξεκάθαρο. Οι «Πολίτες» πραγματοποίησαν 2 προτάσεις για τον Χιλιανό επιθετικό με την δεύτερη(£60m) να γίνεται αποδεκτή από τον σύλλογο του Λονδίνου, υπό μια προϋπόθεση: ο Alexis Sanchez θα έφευγε για την Manchester City εφόσον η Arsenal τον αντικαταστούσε άμεσα. Κάπου εκεί λοιπόν εμπλέκεται και ο Lemar. Από την αρχή η Arsenal δεν φαίνεται να είχε ξεγράψει τον παίκτη παρά το ενδιαφέρον των «Κόκκινων». Η ομάδα του Λονδίνου κάνει μια εξωπραγματική πρόταση στα £92m η οποία γίνεται αποδεκτή από τον Γαλλικό σύλλογο και όλα τώρα ήταν στα χέρια του παίκτη.

Ο Lemar όμως προτιμούσε Liverpool! 

Παρά την συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, ο παίκτης δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει την Monaco για χάρη της Arsenal. Παρά τις πιέσεις των Lacazette, Giroud και Koscielny στην εθνική Γαλλίας, ο Lemar ήταν αμετανόητος και σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν σύμφωνος σε μια τέτοια μεταγραφή. O παίκτης επιθυμούσε μονάχα μια μεταγραφή στη Liverpool αλλά η ομάδα του Klopp δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει πρόταση άνω των £80m για τον παίκτη.  Άλλο όμως ήταν αυτό που έκανε την Arsenal να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Lemar, παρά την συμφωνία της με την Monaco. Η αποδοχή της προσφοράς από την Πρωταθλήτρια Γαλλίας έγινε 3 ώρες πριν τον αγώνα της Εθνικής ομάδας στην αποστολή της οποίας βρισκόταν και ο Thomas. Θα ήταν φυσικά αδύνατο ο παίκτης να προλάβει να μεταβεί στο Λονδίνο και να ολοκληρώσει το deal ακόμη και αν ήθελε την επικείμενη μεταγραφή του. Έτσι λοιπόν παρά το «κάζο», η ομάδα του Wenger δεν βγαίνει σε καμία περίπτωση χαμένη και ας μην κατάφερε να αποκτήσει τον μέσο.

Έχοντας θέσει ως όρο της μεταγραφής του Sanchez πρώτα την απόκτηση του αντικαταστάτη του, η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Sanchez παραμένει στο Λονδίνο παρότι υπήρξε συμφωνία για την περίπτωσή του, ο Lemar στη Γαλλία και ο Pep χωρίς τον παίκτη που διακαώς ζητούσε εβδομάδες τώρα.

One Comment

  1. Pingback: Coutinho, φεύγοντας κλείσε την πόρτα | Englishfootball | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *