Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Εκτός Μουντιάλ όσοι παίξουν στην Ευρωπαϊκή Super League

Δώδεκα από τις ισχυρότερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σχεδιάζουν τη δημιουργία νέου πανευρωπαϊκής εμβέλειας πρωταθλήματος, αποχωρώντας από τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA. Στα πρότυπα της μπασκετικής Euroleague, σκοπεύουν να φτιάξουν μία Σούπερ Λίγκα δώδεκα ομάδων, όμως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, δηλώνοντας έτοιμη να τιμωρήσει τόσο τους συλλόγους, όσο και τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Αρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους είναι τα ιδρυτικά μέλη αυτού του νέου πρωταθλήματος, το οποίο έρχεται να ανταγωνιστεί το Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχικά οι δώδεκα (μαζί με τις οκτώ ακόμα ομάδες που αναμένεται να προσκληθούν, αφού ήδη υπάρχουν κουβέντες με Μπάγερν, Λειψία και Πόρτο) σκόπευαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα εθνικά τους πρωταθλήματα, επιλέγοντας όμως τη Σούπερ Λίγκα αντί του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο έχει μπει στην τελική ευθεία (έχουν απομείνει τρεις ομάδες που είναι ιδρυτικά μέλη της νέας Σούπερ Λιγκ) με πολλά ειδικά στοιχήματα για όσους έχουν κάνει interwetten εγγραφή.

Η αντίδραση της UEFA ήταν άμεση, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας για αποβολή αυτών των συλλόγων εφόσον δεν συμμορφωθούν.

Αλλά η UEFA δεν έμεινε εκεί. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ρητά πως και οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο νέο αυτό πρωτάθλημα θα αποβληθούν από τις διοργανώσεις της UEFA και της FIFA σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να κληθούν για αγώνες των εθνικών τους ομάδων και δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο Euro και στο Μουντιάλ.

Το μόνo βέβαιο είναι πως βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου σίριαλ, το οποίο σίγουρα θα αλλάξει το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε. Γιατί είτε θα δούμε ένα εντελώς νέο Τσάμπιονς Λιγκ και μια εντελώς νέα διοργάνωση, είτε οι ομάδες και οι παίκτες θα συμμορφωθούν, όμως θα κουβαλάνε για καιρό το στίγμα του αποστάτη και μένει να φανεί ποια θα είναι η συμπεριφορά των οπαδών, οι οποίοι ήδη έχουν εκφράσει την αποδοκιμασία τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *