Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Εντυπωσιασμένοι οι αστέρες της Tottenham με το νέο σύστημα

Το 3-4-2-1 το οποίο χρησιμοποίησε ο Mauricio Pochettino στην άνετη εντός έδρας επικράτησε με 3-0 επί της Hull άρεσε στους παίκτες του.

Η αλλαγή του συστήματος από τον Αργεντινό τεχνικό ενίσχυσε την επιθετικότητα της ομάδας του, η οποία δημιούργησε πολλές φάσεις φτάνοντας στο άνετο 3-0, το οποίο αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη εντός έδρας φετινή νίκη, μετά από το 5-0 επί της Swansea.

Η χρησιμοποίηση τριών στόπερ, ήταν η δεύτερη φορά που συνέβη μετά από το εκτός έδρας 1-1 ενάντια στην Arsenal στις 6 Νοεμβρίου. Όσον αφορά τις εντός έδρας επιδόσεις της ομάδας είναι εξαιρετικές, μιας και σε 8 αγώνες μετράει 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, οι οποίες ήρθαν ενάντια στην Liverpool και την Leicester με το ίδιο σκορ (1-1).

Ο Pochettino παρότι είχε μόλις τρεις ημέρες στην διάθεση του μετά από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Manchester Unitet δεν δίστασε να προβεί σε αλλαγή συστήματος, με τους παίκτες του να αποδίδουν εξαιρετικά.

Η καινοτομία του συστήματος είναι πως δίνει την δυνατότητα στους Rose, Walker να εκμεταλλευθούν τις επιθετικές τους αρετές και την ταχύτητα τους, μιας και ξεκινάνε πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό το σύστημα θα ήταν δόκιμο ενάντια σε ισχυρότερους συλλόγους, μιας και έχει το ρίσκο του να εκτεθεί η ομάδα αμυντικά.

Ο τεχνικός των <<Σπιρουνιών>> μάλιστα στον συγκεκριμένο αγώνα δεν ξεκούρασε έναν εκ των δύο ακραίων του μπακ, όπως συνήθιζε την περσινή χρονιά όταν η ομάδα αντιμετώπιζε 3 ομάδες σε λίγες ημέρες. Έτσι δεν αποκλείεται να τους ξεκινήσει και στον Κυριακάτικο αγώνα ενάντια στην Burnley θέλοντας να εκμεταλλευθεί τις επιθετικές τους αρετές.

Ικανοποιημένος έμεινε και από την εμφάνιση του Moussa Sissoko, ο οποίος ανεβάζει στροφές, μιας και ήταν από τους καλύτερους της παίκτες και στην ήττα από την Manchester United που είχε μπει ως αλλαγή.

Ο χαφ της ομάδας του Λονδίνου δήλωσε: «Δεν ήταν εύκολο για μένα, μιας και συνέβησαν πολλά πράγματα, ενώ ήρθα την τελευταία μέρα των μεταγραφών και δεν προετοιμάστηκα όσο θα ήθελα, στον νέο μου ρόλο και το σύστημα της ομάδας. Έτσι μίλησα με τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα μέσω των προπονήσεων. Τα πήγα καλά ενάντια στην Hull και πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ και άλλο στο μέλλον».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *