Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Επέμεινε και τα κατάφερε η Southampton

Η Southampton   κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα με 1-0 της Middlesbrough στο Saint Mary’s   και να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League .

Οι Άγιοι, με αυτή τους τη νίκη κατάφεραν να σκαρφαλώσουν προσωρινά στην δέκατη  θέση της βαθμολογίας και πλέον διεκδικούν με αρκετά καλές αξιώσεις την είσοδο τους  στην επτάδα που θα τους δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.. Αντιθέτως, η Middlesbrough παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (16η) και πρέπει να συνεχίσει να κοιτάζει χαμηλά πάρα ψηλά.

 

Στο  πρώτο ημιχρόνιο, οι  γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, απειλώντας, με τον Clasie να αστοχεί για λίγο εκτός περιοχής, και αφού πρωτίστως αναπτύχθηκε από τα αριστερά με τον Redmond. Η απουσία του Charlie Austin  ήταν κάτι παραπάνω  από εμφανής για τους γηπεδούχους ,οι οποίοι  αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία για γκολ. Μάλιστα, λίγο  έλειψε να δεχθούν  πρώτη τέρμα ,όταν στην μοναδική ευκαιρία των φιλοξενουμένων ο Fischer σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Stuani δεν μπόρεσε να σκοράρει σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με στημένες φάσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

 

Τα πράγματα δεν αλλάξαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Southampton να είναι η ομάδα που κυνηγούσε το γκολ περισσότερο .  Οι προσπάθειες της καρποφορήσαν στο 53ο λεπτό όταν ο Boufal σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ . Ύστερα από βαθιά μπαλιά του Van Dijk ο Redmond  έστρωσε στον Boufal και εκείνος με αριστερό άψογο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Valdes για το 1-0.  Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον νεοαποκτηθέντα άσο στο πρωτάθλημα.  Με το γκολ αυτό οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν αλλά δεν μπορέσαν να απειλήσουν .Το παιχνίδι τέλειωσε με τους γηπεδούχους να χάνουν δυο σημαντικές ευκαιρίες πρώτα με τον Davis και στη συνέχεια με τον Rodriguez να διπλασιάσουν τα τέρματα τους .

Συνθέσεις:

SOUTHAMPTON: Forster, Martina, Fonte, Van Dijk, McQueen, Clasie, Romeu, Ward-Prowse, Tadic (Redmond), Boufal (Davis), Rodriguez.

 

MIDDLESBROUGH: Valdes, Barragan, Chambers, Gibson, Fabio, Clayton, De Roon, Forshaw, Stuani, Fischer, Rhodes.