Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Επέστρεψε στην Everton o Rooney

Η μεγάλη επιστροφή είναι πλέον γεγονός, αφού ο Wayne Rooney επέστρεψε και επίσημα μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στην Everton, το σύλλογο από όπου ξεκίνησε την καριέρα του.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν με κάθε επισημότητα, ο αρχηγός της Manchester United αποχώρησε από το Old Trafford και επιστρέφει στην ομάδα από την οποία αποχώρησε το 2004 για να μεγαλουργήσει και να κατακτήσει πλήθος τίτλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 31χρονος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τους «Toffees», ενώ πολύ μεγάλο ρόλο στη μεταγραφή του διαδραμάτισε η αντίστροφη πορεία που ενδέχεται να ακολουθήσει ο Romelu Lukaku, καθώς o Άγγλος χρησιμοποιήθηκε ως μέρος του deal.

«Έχει περάσει κάποιος καιρός από τότε που δήλωσα ότι η μόνη ομάδα της Premier League στην οποία θα αγωνιζόμουν αν έφευγα από τη Manchester United είναι η Everton και είμαι ενθουσιασμένος που αυτό συνέβη. Δεκατρία χρόνια πριν, πήγα στη United με την πρόθεση να κερδίσω τίτλους και είμαι τυχερός που υπήρξα μέλος σε μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην ιστορία του συλλόγου. Ήρθα πίσω στην Everton διότι πιστεύω πως ο Ronald Koeman χτίζει μια ομάδα που μπορεί να πετύχει κάτι και ανυπομονώ να παίξω και εγώ το ρόλο μου στο να κάνω τη φιλοδοξία αυτή πραγματικότητα, με την ομάδα που υποστηρίζω από όταν ήμουν παιδί», δήλωσε ο Rooney με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Συνολικά, με τους «Red Devils» ο Άγγλος διεθνής κατέκτησε πέντε φορές την Premier League και μία το Champions League, όμως έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα με την έλευση του Jose Mourinho. Συνολικά, μέτρησε 251 τέρματα σε περισσότερα από 500 παιχνίδια με τη United.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *