Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Επέστρεψε στις νίκες η Leicester

Το σερί των πέντε αγώνων δίχως νίκη έλαβε τέλος για τη Leicester, η οποία επικράτησε της West Brom με 1-0 στο Hawthorns χάρη σε τέρμα του Jamie Vardy.

Έτσι, έδωσε συνέχεια στο μαρτύριο των «Baggies», οι οποίοι πλέον μετρούν πέντε συνεχόμενα ματς δίχως να έχουν πετύχει ούτε ένα τέρμα! Στην ενδέκατη πλέον θέση η ομάδα του Craig Shakespeare, η οποία έχει όμως μπροστά της δύο δύσκολους αγώνες με Manchester City και Tottenham.

Το ματς

Η West Brom ξεκίνησε πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη όρεξη να βρει το γκολ, ενώ είχε την κατοχή της μπάλας, με τους «Foxes» να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί στα πρώτα λεπτά. Στο 18′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Kasper Schmeichel να αποσοβεί ωραία μια κοντινή κεφαλιά του Chris Brunt.

Λιγοστές οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με την επόμενη να έρχεται στο 42′ από πλευράς Leicester με τον Wilfred Ndidi να πιάνει ένα σουτ από εκτέλεση κόρνερ και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Vardy δεν αστόχησε όταν εκμεταλλεύτηκε μαζί με τον Shinji Okazaki ένα μεγάλο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ για το 1-0.

Με εξαίρεση μια απειλητική κεφαλιά του Salomon Rondon στο 47′, τίποτα δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος. Με την έναρξη του δευτέρου, η Leicester έφτασε κοντά στο 2-0 όμως ο Okazaki δεν εκμεταλλεύτηκε μια πάσα του Vardy από πλεονεκτική θέση. Στο 59′ ένα σουτ του Riyad Mahrez βρήκε το δοκάρι της εστίας του Ben Foster και στο 65′ ο Gareth McAuley στέρησε με εξαιρετικό τρόπο την ευκαιρία από το Vardy να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι «Baggies» συνέχισαν να μην εκμεταλλεύονται τις λιγοστές καλές προϋποθέσεις που έβρισκαν και ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ τους σε μαρκάρισμα του Robert Huth πάνω στον Rondon. Τα τελευταία λεπτά ήταν πιο συναρπαστικά, με τις δύο ομάδες να χάνουν ορισμένες πολύ σπουδαίες ευκαιρίες και το δείκτη του σκορ στο τέλος να γράφει 0-1.

Έτσι, όπως προαναφέρθηκε η ομάδα του Tony Pulis έμεινε για πέμπτο σερί ματς «άσφαιρη» και πλέον κινδυνεύει να χάσει την 8η θέση από τη Southampton, ενώ η Leicester ανέβηκε στην 11η θέση με 40 βαθμούς και θέλει ένα ακόμη «τρίποντο» για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *