Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η ανασκόπηση της χρονιάς της Arsenal

Ο Ηλίας Λιβάνιος αναλύει την πορεία της Arsenal για το 2016 που φτάνει στο τέλος της

H περσινή χρονιά ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Arsene Wenger για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μιας και οι Chelsea, Liverpool ήταν τραγικές, ενώ και η Manchestester City και United ήταν ένα επίπεδο κάτω. Παρόλα αυτά δεν άντεξε, χάνοντας το πρωτάθλημα από την εκπληκτική Leicester, τερματίζοντας στην 2η θέση. Στο Champions League τηρώντας τις παραδόσεις έπεσε σε μεγαθήριο στους 16, την Barcelona, από την οποία και αποκλείστηκε. Μια διοργάνωση που πήγαινε καλά ήταν το FA CUP, αλλά και εκεί αποκλείστηκε από την Watford.

Στο 2016 μπήκε με το δεξί νικώντας εντός έδρας την Newcastle, ξεκινώντας έτσι στο νέο έτος όντας στην πρώτη θέση. Νικηφόρα μπήκε και στο FA CUP νικώντας την Sunderland, ενώ λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε την απόκτηση του Elneny. Στην συνέχεια άρχισε το ντεφορμάρισμα, μιας και στο πρωτάθλημα αγνοούσε την νίκη για 4 συνεχόμενα ματς, πριν νικήσει την Bournemouth εκτός έδρας. Στο ενδιάμεσο προχώρησε και άλλο στο FA CUP αποκλείοντας την Burnley. Στο πρωτάθλημα συνέχισε να απογοητεύει, μιας και δεν κατάφερε να πάρει νίκη για 3 συνεχόμενους αγώνες με την διαφορά από την πρώτη Leicester να φτάνει στο -8. Στο FA CUP κατάφερε μετά από τον δεύτερο αγώνα με την Hull να την αποκλείσει, πριν αποκλειστεί εντός έδρας από την Watford στον 6ο γύρο.%ce%b1%ce%bb%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82

Στο πρωτάθλημα έκανε δυναμικό comeback, μιας και δεν έχασε στα τελευταία 10 παιχνίδια, κολλώντας στην ισοπαλία ωστόσο στα 5 εξ αυτών και κάπως έτσι έμεινε στο -10 από την πρωτοπόρο Leicester.

Όσον αφορά το δεύτερο μισό του 2016, το καλοκαίρι η ομάδα παρέμεινε κάτω από τις οδηγίες του Arsen Wenger, ενώ ενισχύθηκε με 2 ενδεκαδάτες κινήσεις, των Xhaka και Mustafi για τους οποίους δαπάνησε γύρω στα 75 εκατομμύρια λίρες, ενώ έδωσε και άλλα 17.000.000 λίρες για να κάνει δικό της τον Lucas. Ο Ισπανός βέβαια ήρθε ως μια επιπλέον λύση στην επιθετική γραμμή της ομάδας, μιας και θα ήταν αδύνατον να γίνει βασικός. Αν κάποιος ξεχωρίζει αυτός ο Mustafi, ο οποίος σε όσα ματς έχει αγωνιστεί δεν έχει χάσει η ομάδα του.mustafi

Στο πρωτάθλημα η διαφορά ήδη είναι στο δυσθεώρητο -9, ενώ στο Champions League παρά το ότι κατέλαβε την πρώτη θέση, τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα μιας και έπεσε στην Bayern Munich. Στην Premier League ξεκίνησε με το 0/2, ενώ στην συνέχεια στα επόμενα 10 ματς που έδωσε ανεξαρτήτου διοργάνωσης κέρδισε τα 9, όντας σε δαιμονιώδη φόρμα. Έχει αποκλειστεί από το EFL CUP από την Southampton, ενώ η διαφορά στο πρωτάθλημα ξέφυγε έπειτα από τις 2 σερί ήττες με Everton και Manchester City σε αγώνες που προηγήθηκε μάλιστα. Τελευταίο επίσημο παιχνίδι για το 2016 ήταν το νικηφόρο ματς με την West Bromwich, όπου νίκησε στο τέλος με γκολ του Giroud.

Στατιστικά Premier League Πρώτο εξάμηνο 2016 Δεύτερο εξάμηνο 2016, σεζόν 2016/17

Νίκες  8                              11  

Ισοπαλίες 8                      4

Ήττες     3                          3

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *