Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η αποβολή-σκάνδαλο που έκρινε τρόπαιο

Τυχεροί οι… συνάδελφοι που έγραφαν Serie A φέτος, μπορεί να τους βγήκε η… Παναγία καλοκαιριάτικα με τα απανωτά, μετά lockdown ματς, αλλά δεν είχαν να γράψουν 1.343 σενάρια για την τελευταία αγωνιστική, ως κάθε χρόνο: όλα είχαν τελειώσει, πλην της ομάδας που θα υποβιβαστεί και θα ακολουθήσει τις Μπρέσια και ΣΠΑΛ στη Serie B.

Και, αγωνιστικά, θα είναι κρίμα και άδικο αυτή η Τζένοα να μην πέσει και να υποβιβαστεί η Λέτσε που έπαιξε καλή μπαλίτσα φέτος. Αφήστε, δε, που ο Ενρίκο Πρετσιόζι έχει αρχίσει να θυμίζει… Γιάννη Κομπότη: δεν πέφτει ποτέ. Απόψε η Τζένοα σώνεται αρκεί να φέρει ίδιο, ή φυσικά καλύτερο, αποτέλεσμα από ό,τι η Λέτσε. Και ποια υποδέχεται; Ή μάλλον… ποιον; Τη Βερόνα του Ιβαν Γιούριτς, ο οποίος ήταν παίκτης της (2006-10) και τρεις φορές προπονητής της τη διετία 20160-18! Και ο Γιούριτς με τον Πρετσιόζι μια χαρά σχέσεις φαίνεται ότι έχουν. Πώς θα γίνει το… μαγείρεμα, ουδείς γνωρίζει φυσικά. Ισως να μη χρειαστεί καν να εκτεθούν αν η Λέτσε δε νικήσει την Πάρμα. Αλλά δεν είναι για να μπλέκεις… Αντε να ρίξεις κάνα ακριβές σκορ.

Ετερη αναφορά, επί των πάγκων; Ο Μικέλ Αρτέτα που ανέλαβε μια Άρσεναλ… όχι δική του. Αλλά του Ουνάι Εμερι. Και την έστρωσε, πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμενε κανείς, χωρίς το ρόστερ να είναι της επιλογής του. Εδώ… ανέστησε τον Ομπαμεγιάνγκ (τι παστέλι έβαλε στον τελικό…) και οι «gunners» δείχνουν, τουλάχιστον έτοιμοι για το restart. Διότι τερμάτισαν 8οι φέτος και δεν θα έβγαιναν στην Ευρώπη αν δεν νικούσαν χθες την Τσέλσι στον τελικό: τα κατάφεραν, με 2-1 και στο τέλος… παραλίγο να σπάσουν το τρόπαιο!

Ωστόσο, για να τα λέμε όλα, δεν ήταν μόνο η βραδιά του Αρτέτα. Ηταν και η βραδιά του Άντονι Τέιλορ, του προπονητή που είχε σφυρίξει τον τελικό Κυπέλλου, ξανά με Αρσεναλ και Τσέλσι, το 2017 αποβάλλοντας για θέατρο, με δεύτερη κίτρινη, τον Βίκτορ Μόουζες στο 68’. Και χθες απέβαλε για αδιανόητο λόγο, τον Κόβατσιτς (73’), κρίνοντας το ματς – και στερώντας μας το σενάριο για παράταση… Ε, όχι, αδικία, να τα λέμε αυτά…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *