Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η πορεία της Premier League φέτος

Οι δημοσιογράφοι του englishfootball.gr δίνουν τη δική τους οπτική σχετικά με τα πεπραγμένα της Premier League μέχρι στιγμής αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Premier League συμπλήρωσε 20 αγωνιστικές και οι δημοσιογράφοι του englishfootball.gr έβγαλαν τα… «μαχαίρια», διασταύρωσαν τις απόψεις τους και έδωσαν τις δικές τους προβλέψεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μάριος Μπούλης

Είναι γνωστό ότι η Premier League κρύβει συγκινήσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική σχεδόν, το χει δείξει και η ιστορία της άλλωστε. Η Chelsea έχει αρχικό προβάδισμα, όχι τόσο λόγω του σερί που έχτισε για 13 αγωνιστικές, αλλά περισσότερο λόγω της συνέπειας της στα «must win» παιχνίδια. Αν καταφέρει να περάσει τον Ιανουάριο στην πρώτη θέση, λόγω του δύσκολου προγράμματος των υπόλοιπων ομάδων, τότε θα έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου. Η Manchester City μπορεί να έχει παράλληλα τις υποχρεώσεις του Champions League, όμως θα είναι αυτή που θα κυνηγήσει περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες την πρώτη θέση, την ώρα που η Liverpool ίσως να ξεμείνει από δυνάμεις λόγω του μικρού ρόστερ αλλά και του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας με τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων των μεσοεπιθετικών. Μάχη θα δοθεί μέχρι τέλους ανάμεσα σε United, Tottenham και Arsenal για την τετράδα, με την Arsenal να φαντάζει πιο αδύναμη από τις υπόλοιπες. Στις τελευταίες θέσεις, φαβορί για να υποβιβαστούν είναι η Hull με την Swansea, ενώ κλασσικά όπως κάθε χρόνο θα παραμείνει στην κατηγορία η Sunderland, ενώ η τρίτη θέση του υποβιβασμού δεν αποκλείεται να είναι και κάποια σχετική έκπληξη ( Burnley, Bournemouth). Κατά τα άλλα ευχάριστες εκπλήξεις φέτος είναι η West Brom του Tony Pulis αλλά και η Watford του Walter Mazzari και σίγουρα αρνητικές εκπλήξεις η Leicester που καταρρέει εντός συνόρων και η West Ham.

Δημήτρης Αβράμης

Η φετινή σεζόν είναι μια σεζόν ιδιαίτερη στο Νησί, μια σεζόν μεγάλων αλλαγών. Μπορεί να πει, πάντως, κάποιος πως σχεδόν κανένας δεν περίμενε αυτό που θα συμβαίνει στη βαθμολογία μέχρι το Δεκέμβρη. Με την έλευση των Jose Mourinho και Pep Guardiola στις United και City, οι περισσότεροι (για να μην πούμε σχεδόν όλοι) έχριζαν φαβορί τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, μιας και ήταν και εκείνες που δαπάνησαν και τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Παράλληλα, η δεύτερη σεζόν του Jurgen Klopp αναμενόταν ως εκείνη που θα έβαζε τη Liverpool ξανά δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου, ενώ ο Antonio Conte καλούνταν να μαζέψει το περσινό χάος και να χτίσει μια Chelsea από την αρχή. Mauricio Pochettino και Claudio Ranieri είχαν το έργο να «τρυπώσουν» ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, ενώ ο Arsene Wenger κλήθηκε ξανά να «χτυπήσει» τίτλο, χωρίς τεράστιες δαπάνες. Με το πρώτο μισό της σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, οι εκπλήξεις είναι αρκετές. Η Chelsea με τον Conte στο τιμόνι έχει βρει ξανά το κέφι και την αυτοπεποίθησή της και παρελαύνει (παρά την ήττα από την Tottenham), και αν καταφέρει να μην επηρεαστεί από το ματς αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Από εκεί και έπειτα, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη διαχείριση που θα κάνουν οι προπονητές. Η Liverpool αυτή τη στιγμή φαντάζει ως η πιθανότερη δεύτερη και αυτή που θα κυνηγήσει τους «μπλε» μέχρι τέλους, άλλωστε δεν έχει ούτε εκείνη Ευρώπη και είναι πιο φρέσκη. Την τετράδα φαίνεται πως θα συμπληρώσουν Arsenal και City, που σταδιακά ενδέχεται να πάρουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται, ενώ είναι πιθανό Spurs και United να είναι τελικά εκείνες που θα «κονταροχτυπηθούν» για την 5η θέση, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να «τρυπώσει» μια εκ των δύο στην τετράδα. Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Hull City και Swansea πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την Championship βάσει της μέχρι τώρα εικόνας τους, ενώ «μάχη» αναμένεται να δώσει και φέτος η Sunderland, με μία εκ των Crystal Palace και Middlesbrough, αν και φαντάζει ως τώρα η επικρατέστερη. Οψόμεθα…

Σίμος Μαριστάνογλου

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη Chelsea μετά την αλλαγή του συστήματος δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο μέχρι στιγμής, ωστόσο ο επόμενος μήνας είναι πολύ σημαντικός τόσο για τον τίτλο όσο και για την τετράδα.

Από τις τέσσερις πρώτες θέσεις η μία φαίνεται να ανήκει στους «μπλε». Η Liverpool με την εικόνα της δείχνει να προηγείται των υπολοίπων, ειδικά με τα δύσκολα ματς να είναι στο Anfield στο δεύτερο γύρο, ενώ η Arsenal ασχέτως εικόνας ξέρει τον τρόπο. Η City συνεχίζει να προβληματίζει αφήνοντας ζωντανές τις ελπίδες των Tottenham και United, που αυτή τη στιγμή πατάνε αισθητά καλύτερα.

Στην κούρσα του υποβιβασμού η ανικανότητα της διοίκησης της Hull την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην Championship. Η έλλειψη ποιοτικών λύσεων στη Swansea την κάνει δεύτερο φαβορί, ενώ η Sunderland, γνωρίζοντας πως να επιβιώνει, ίσως καταφέρει να χτυπήσει τη Middlesbrough (οι υπόλοιπες έχουν καλύτερα ρόστερ και λογικά θα βρουν λύσεις στη συνέχεια).

Νίκος Ελευθερίου

Η Premier League έφτασε αισίως στην 20η αγωστική της. Πλέον, έχουμε μια σαφή εικόνα για τι μπορούν να κάνουν οι περισσότερες ομάδες. Πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι αναμφίβολα η Chelsea. Ο Conte έχει παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο, που δε χάνει εύκολα. Σταν συν των «Μπλε»: α)η χρησιμοποίηση του 3-4-3. Ο Ιταλός το έχει προσαρμόσει πλήρως στις ανάγκες της ομάδας του, β) η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Από κει και πέρα οι Liverpool, City, Tottenham, Arsenal και United θα παλέψουν για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Όσον αφορά τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, οι Hull, Swansea και Sunderland βρίσκονται σε αρκετά δυσχερή θέση. Από κοντά και οι Crystal Palace, Middlesbrough και Leicester, που δεν απέχουν μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κώστας Μέγας

Ως φαβορί του τίτλου φέρεται να είναι η Chelsea, τα πράγματα όμως στην Αγγλία μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη και από την στιγμή σε καταδιώκει μια ομάδα με το όνομα Liverpool, δείχνει ότι πρέπει να παρουσιάζεσαι σοβαρός σε κάθε παιχνίδι. Ο Conte άλλαξε την φιλοσοφία της Chelsea και οι διαφορές της περσινής ομάδας παρωδία του Mourinho είναι η νύχτα με την μέρα. Η Liverpool από την άλλη με τον Klopp στο τιμόνι δείχνει ότι αρχίζει να θυμίζει σιγά σιγά την ομάδα που ήταν. Την τρίτη θέση πιστεύω θα την πάρει ο Guardiola, η αλλαγή κλίματος και ποδοσφαιρικής νοοτροπίας που μπήκαν στην ζωή του τον έχουν ζορίσει λίγο, αλλά είναι από τους ανθρώπους που βρίσκουν τα πατήματα τους γρήγορα. Την τετράδα θα είναι δύσκολο να την προβλέψεις καθώς οι Manchester United, Tottenham και Arsenal θα παρουσιάσουν αρκετά σκαμπανεβάσματα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

 

Οι πιο ενδιαφέρουσες μάχες για εμένα θα γίνουν με τις ομάδες που παίζουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, είμαστε στα μέσα της σεζόν και η τελευταία ομάδα της Swansea έχει δέκα βαθμούς διαφορά από την 12η ομάδα της κατηγορίας Burnley, καταλαβαίνουμε έτσι ότι θα υπάρξουν πολλές εναλλαγές μέχρι την τελική κατάταξη. Οι δυο ομάδες που ξεχωρίζω και πιστεύω ότι σίγουρα θα παραμείνουν στην κατηγορία, είναι η περσινή πρωταθλήτρια Leicester που παρά την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί, δείχνει να διαθέτει ένα σύνολο το οποίο θα καταφέρει να βρει τα πατήματα του. Η άλλη ομάδα είναι αυτή της West Ham που σιγά σιγά αρχίζει να αποκτά ψυχολογία, πάρα τις δυο τελευταίες ήττες της οι παίχτες του Slaven Bilic μπαίνουν και αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός.

Διονύσης Μεντζελόπουλος

Στην κορυφή είδαμε μια Chelsea η οποία ύστερα από την αλλαγή του συστήματος σε 3-4-3 δείχνει πραγματικά άπιαστη. Η Liverpool την ακολουθεί μέχρι στιγμής και δείχνει ικανή να πάρει όλα τα ντέρμπι (κρατώντας πολλές φορές το 0 παθητικό) και να χάσει όμως βαθμούς κόντρα στις μικρές ομάδες. Tottenham και United έχουν βρει ρυθμό, όμως θεωρώ ότι μαζί με τις Arsenal και City θα αρκεστούν σε μια μάχη για την 4άδα και την έξοδο στο Champions League. Μετά το big-6 συναντάμε τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες. Αυτές που δεν αναμένεται να κινδυνέψουν και θα παλέψουν για την 7η θέση και το πιθανό ευρωπαϊκό εισιτήριο που αυτή θα δώσει. Everton, West Brom, Bournemouth (οι 2 ευχάριστες εκπλήξεις φέτος), Southampton και Stoke εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, με τα «ζαχαρωτά» να έχουν σαφές προβάδισμα βάσει των μέχρι τώρα επιδόσεών τους αλλά και του βάθους που διαθέτουν. Οι 2 περσινές εκπλήξεις, West Ham και Leicester φυσικά, φαίνεται φέτος να μην μπορούν να αποδώσουν το ίδιο και θα παλέψουν μαζί με Burnley, Watford, Middlesbrough, Crystal Palace, Sunderland, Swansea και Hull για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Championship. Οι 3 τελευταίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διακεκαυμένη ζώνη και εκεί αναμένουμε να τερματίσουν, καθώς υστερούν των ανταγωνιστών τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *