Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η Chelsea «μίκρυνε» την Everton

Μόνο μία ομάδα υπήρχε στο Stamford Bridge και αυτή ήταν η Chelsea, η οποία κέρδισε την Everton με 2-0 και πέτυχε δεύτερη εξέχουσας σημασίας νίκη μετά από αυτή στην Tottenham. Γκολ και ασίστ ο Morata που κατέρριψε και ρεκόρ, πρώτη φετινή ήττα για τους «Toffees» του Ronald Koeman.

Ο Antonio Conte βρήκε τον τρόπο και έκλεισε από την αρχή τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μέχρι το φινάλε δεν είχαν ούτε ένα σουτ εντός εστίας. Ο Pedro είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 10ο λεπτό, και με την Everton να αδυνατεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, τελικά οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ.

Στο 27ο λεπτό, ο Cesc Fabregas έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Alvaro Morata και ήταν εκείνος που έστειλε με ψυχραιμία τη μπάλα πάνω από τον Jordan Pickford για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κάνουν το παιχνίδι που τους είχαμε συνηθίσει και να απειλήσουν και τελικά στο 40ό λεπτό ήρθε και δεύτερο τέρμα για την Chelsea.

Ο Morata αυτή τη φορά ήταν ο τελικός αποδέκτης από μια συστημένη σέντρα του Cesar Azpilicueta και με το κεφάλι πέτυχε το 2-0, δίνοντας άλλο αέρα στην ομάδα του. Με παρόμοιο ρυθμό μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι παικτες του Conte και συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, με τον Pedro στο 59′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όπως ελάχιστα αργότερα και ο Victor Moses.

Η Everton έδειξε να «ξυπνάει» στα τελευταία λεπτά του αγώνα και βρήκε το ρυθμό της, απειλώντας μία φορά με κεφαλιά του Ashley Williams και άλλη μία με τον Idrissa Gueye, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και το τελικό 2-0 άφησε με χαμόγελα την Chelsea, η οποία στα τελευταία δύο ματς έδειξε τον «αέρα» του πρωταθλητή.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο Morata έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που σκοράρει και δίνει ασίστ και στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του. Η Chelsea, λοιπόν, με το αποτέλεσμα αυτό αναρριχήθηκε στην 5η θέση της βαθμολιγίας, ενώ η Everton κύλησε στη 10η με 4 βαθμούς.

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Luiz, Azpilicueta, Rudiger, Moses (89′ Christensen), Alonso, Kante, Fabregas, Willian, Pedro (75′ Bakayoko), Morata (78′ Batshuayi)

Everton: Pickford, Keane, Jagielka (83′ Lennon), Williams, Holgate, Baines, Davies (45′ Besic), Gueye, Sigurdsson, Rooney, Ramirez (62′ Calvert-Lewin)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *