Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Θέματα με την Εθνική του Cameroon ο Matip

Η απόφαση του Joel Matip να μην αγωνιστεί με το Cameroon στο επερχόμενο Copa Africa, μόνο ευχάριστη δεν ήταν για τον Hugo Broos.

Ο 25χρονος στόπερ είναι ένας από τους 7 παίκτες που βρίσκονταν στους 35 που έχει επιλέξει ο προπονητής της Εθνικής, Hugo Broos που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο Copa Africa.

Αυτή η απόφαση δεν ήχησε καλά στα αυτιά του και απείλησε με τιμωρία τους παίκτες λέγοντας: «Αυτοί οι παίκτες βάλανε το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την εθνική τους ομάδα και η ομοσπονδία μας έχει την δυνατότητα να κινηθεί νομικά σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA».

O Matip για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τονίσει πως έχει να αγωνιστεί με την Εθνική για περισσότερο από ένα χρόνο, με τον Βέλγο προπονητή να έχει παραδεχθεί πως στην συνάντηση που είχαν όταν ο διεθνής στόπερ ήταν ακόμη παίκτης της Schalke δεν τον είχε πείσει να αλλάξει την άποψη του για τον τρόπο δομής της Εθνικής.

O Matip ανέφερε: «Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά θέλω να συγκεντρωθώ στην Liverpool και αυτό έχω αποφασίσει. Νομίζω πως πήρα την σωστή απόφαση».

Ο δικηγόρος Jake Cohen είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Οι κανονισμοί της Fifa δηλώνουν ως γενικό κανόνα ότι οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τις κλήσεις των εθνικών τους ομάδων. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις. Από όσα έχω καταλάβει, ο Matip έχει να αγωνιστεί με την εθνική του περισσότερο από έναν χρόνο. Φαντάζομαι ότι είχε αποσυρθεί το όνομα του για να λαμβάνεται υπόψιν, όπως απαιτείται και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται καλυμμένος. Δεν θα αντιμετωπίσει κυρώσεις στην περίπτωση που είχε ενημερώσει την εθνική του γραπτώς πως δεν είναι διαθέσιμος για την συγκεκριμένη κλήση».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *