Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κρέμασε τα…αγγλικά του παπούτσια ο Rooney

Την απόφασή του πως αποχωρεί από τα «Τρία Λιοντάρια» ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά ο Wayney Rooney. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, αποχωρεί ως ζωντανός θρύλος με 53 γκολ σε 119 παιχνίδια με το εθνόσημο.

Παρά την επικοινωνία που είχε με τον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας που τον καλούσε ξανά στην ομάδα, ο Rooney αρνήθηκε την πρόταση επιστροφής και τον ενημέρωσε πως τώρα θα αφοσιωθεί στην ομάδα του, την Everton.

O 31χρονος επιθετικός ανέφερε στην ανακοίνωσή του τα εξής:
«Ήταν υπέροχο που ο Gareth Southgate μου τηλεφώνησε αυτή την εβδομάδα για να μου πει ότι θέλει να επιστρέψω στην Εθνική για τους επόμενους αγώνες. Το εκτιμώ ειλικρινά αυτό. Ωστόσο, έχοντας ήδη σκεφτεί αρκετά, είπα στον Gareth ότι έχω αποφασίσει να αποσυρθώ για πάντα από τις εθνικές υποχρεώσεις. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση και μία που έχω συζητήσει με την οικογένειά μου, με τον διευθυντή μου στο Everton και με εκείνους που είναι πιο κοντά μου. Το να αγωνίζομαι για την Αγγλία ήταν πάντα κάτι ιδιαίτερο για μένα. Κάθε φορά που με επέλεγαν ως παίκτη ή αρχηγό ήταν ένα πραγματικό προνόμιο και ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν. Πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή να αποχωρήσω. Η αποχώρηση από την Manchester United ήταν μια σκληρή απόφαση, αλλά ξέρω ότι έκανα τη σωστή επιλογή όταν επέστρεψα πίσω στην Everton. Τώρα θέλω να εστιάσω στο να τους βοηθήσω να πετύχουν. Θα παραμείνω πάντα ένας παθιασμένος οπαδός της Αγγλίας. Το μόνο που με απογοητεύει είναι ότι δεν έχω συμμετάσχει σε σύνολο που να έχει επιτύχει σε κάποιο τουρνουά με την ΕθνικήΑς ελπίσουμε ότι οι συναρπαστικοί παίκτες που φέρνει ο Gareth μπορεί να πάρει αυτή τη φιλοδοξία πραγματικότητα και ελπίζω όλοι να στηρίξουν την ομάδα. Μια μέρα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και ανυπομονώ να είμαι εκεί ως οπαδός – ή σε κάποια άλλη θέση.»  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *