Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μήνυμα κατά του ρατσισμού από τον Hoefkens

O πρώην  αμυντικός της Stoke City και της West Brom, Carl Hoefkens, παραπονέθηκε για τον ρατσισμό που υπάρχει για τους ομοφυλόφιλους στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Hoefkens, χαρακτηριστικά δήλωσε πως είναι κρίμα να νομίζουν ορισμένοι πως το να είσαι gay είναι ταμπού και συγκεκριμένα παραδέχτηκε πως κατά την περίοδό του στην Αγγλία, υπήρξε συμπαίχτης με δύο gay ποδοσφαιριστές.

Ο Βέλγος, παραδέχτηκε και πως στην επιστροφή του στην πατρίδα του το 2009 στην Club Brugge, είχε συμπαίχτη έναν ακόμα ομοφυλόφιλο ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε:«Στην καριέρα μου έχω υπάρξει συμπαίχτης με τρεις ομοφυλόφιλους παίχτες.Οι ίδιοι δεν κρύφτηκαν ποτέ για την ταυτότητα τους στα αποδυτήρια.Ο ένας ήταν στην Club Brugge και οι άλλοι δύο στην Αγγλία.Δεν θα αποκαλύψω τα ονόματα, καθώς σέβομαι την απόφαση τους να μην το δημοσιεύσουν.Συγκεκριμένα, ο ένας από αυτούς είχε φέρει στην προπόνηση και το αγόρι του.Μας ζήτησαν να μην πούμε τίποτα στον έξω κόσμο, αλλά δεν ρώτησα γιατί.Μου φαίνεται περίεργο το ότι να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ακόμα ταμπού στο ποδόσφαιρο.Είναι πραγματικά κρίμα.»

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *