Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μία αποχώρηση χωρίς δάκρυα

Ο Oscar μετά από 4μιση σχεδόν χρόνια παρουσίας του στο Λονδίνο, αφήνει την πρωτοπόρο μέχρι στιγμής της Premier League Chelsea, με επόμενο προορισμό την Κίνα και το englishfootball.gr καταγράφει την μέχρι τώρα πορεία του.

 

Το ξεπέταγμα στη Sao Paulo

 

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Uniao Barbarense, ενώ στα 13 του μεταπήδησε σ’ αυτές της Sao Paulo. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 2008 σ’ επαναληπτικό αγώνα του Copa Sudamericana. Την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, είχε 11 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, έχοντας μάλιστα 3 ασίστ στο ενεργητικό του και 1 ακόμη εμφάνιση στο Copa Libertadores.

 

Αλλαγή χρωμάτων και πολιτείας

 

Την επόμενη χρονιά αφήνει τη Sao Paulo για χάρη της κατόχου του Copa Libertadores, Internacional. Η πρώτη του χρονιά στιγματίστηκε από τον τραυματισμό που είχε, έχοντας μόλις 5 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε στο χαμένο ημιτελικό του Fifa Club World Cup το 2010. Το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του θ’ αποτελέσει το Recopa Sudamericana το 2011, αγωνιζόμενος μάλιστα στο νικηφόρο επαναληπτικό κόντρα στην Αργεντίνικη Independiente. Εκείνη τη χρονιά θα καταγράψει μια γεμάτη σχεδόν σεζόν στο πρωτάθλημα, έχοντας 26 εμφανίσεις και 10 τέρματα. Τη φανέλα της Internacional θα συνεχίσει να φοράει μέχρι και το καλοκαίρι του 2012, έχοντας 5 συμμετοχές εκείνη τη χρονιά και 12 συνολικά στο Copa Libertadores την τελευταία διετία.

 

Το βήμα παραπάνω στη Chelsea

 

Στις 16 Ιουλίου 2012, ο Oscar περνά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στην κάτοχο του Champions League Chelsea, έναντι £19,350,000. Βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα την πρώτη του χρονιά, θα μετρήσει 34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 4 τέρματα, ενώ η χρονιά θα κλείσει με την κατάκτηση του Uefa Europa League κόντρα στη Benfica. Την επόμενη σεζόν θα καταγράψει 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ κατάφερε να πετύχει και 8 τέρματα. Την χρονιά 2014/15 θ’ αφήσει το νούμερο 11 στον Didier Drogba και θα πάρει το νούμερο 8, σε μια χρονιά που θα στιγματιστεί από την επιστροφή της Chelsea στην κορυφή της Premier League μετά από 5 χρόνια, αλλά και με την κατάκτηση του Football League Cup εις βάρος της γειτόνισσας Tottenham. Από την περσινή απογοητευτική χρονιά της Chelsea δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο ίδιος, σημειώνοντας μόλις 3 τέρματα σε 27 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

 

Τη χρονιά που διανύουμε, η αλλαγή του συστήματος από τον Antonio Conte σε 3-4-2-1, είχε ως αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό του 25χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος σε 9 εμφανίσεις του στην αρχή της σεζόν δεν είχε καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και έχοντας μόλις 1 ασίστ.

 

Συνολικά λοιπόν στην καριέρα του ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, έχει αγωνιστεί σε συλλογικό επίπεδο 266 φορές, έχοντας σημειώσει 53 τέρματα, δηλαδή 1 τέρμα σχεδόν σε 5 εμφανίσεις. Απομένει λοιπόν να δούμε αν θα μπορέσει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ή αν θα χει την τύχη τόσων και τόσων ελπιδοφόρων Λατινοαμερικάνων ποδοσφαιριστών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *