Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μεγάλη (Χ)αμένη ευκαιρία

Ούτε στο τέταρτο παιχνίδι της για το 2017 κατάφερε να επικρατήσει η Liverpool καθώς ισοφαρίστηκε επτά λεπτά πριν το τέλος και ούτε το δεύτερο north west Derby είχε νικητή με το σκορ να μένει στο 1-1.

H Liverpool έκανε μια πολύ μεστή εμφάνιση ωστόσο δέχτηκε ένα γκολ στο οποίο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα offside.

Στο πρώτο ημίχρονο η Liverpool δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Η United είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία με τον Pogba να κάνει κάκιστο τελείωμα απέναντι από το Mignolet. Έπειτα ο Γάλλος έκανε πέναλτι σε κόρνερ και ο Milner έγραψε το 0-1 στο 26′. Έπειτα ο Mignolet έβγαλε εξαιρετικά φάουλ του Ibrahimovic έξω από την περιοχή, το οποίο ορθώς υπεδείχθει ωστόσο στο κόρνερ λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Henderson είχε δεχθεί κεφαλοκλείδωμα από τον Pogba. H United ειχε ακόμη μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Mkhytaryan να εκτελεί σε πλάγιο τετ α τετ και τον Mignolet να αποκρούει. Το ημίχρονο τελείωσε με τη Liverpool να έχει τρέξει πολύ, να έχει κλείσει τους χώρους και να έχει δεχθεί φάσεις από λανθασμένο κυρίως συντονισμό των αμυντικών τους όταν κλήθηκαν να πάρουν μέτρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Liverpool το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάπως νευρική στις αποφάσεις της και επέτρεψε πολλές δεύτερες μπάλες στην περιοχή της χωρίς ωστόσο να πληγωθεί σημαντικά. Ο Coutinho μπήκε στη θέση του Origi στο 60′ και βοήθησε σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Η Liverpool έχασε καλή ευκαιρία με πλάγιο τετ α τετ του Firmino να σώσει ο De Gea και έπειτα ανενόχλητη κεφάλια του Wijnaldum από το ύψος του πέναλτι να είναι απελπιστικά άστοχη. Στο 83ο λεπτό η United ισοφάρισε με κεφάλια του Ibrahimovic σε μια φάση που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα offside ωστόσο η εξέλιξη της φάσης ήταν πολύ γρήγορη. Η Liverpool πήρε έκτοτε τη μπάλα και της έλλειψε η παραπάνω κίνηση ενώ η United έμοιαζε αποδιοργανωμένη. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 με τη Liverpool να μένει 3η στη βαθμολογία σε ισοβαθμία με την Tottenham. Αξίζει αναφοράς η ηγετική εμφάνιση του Mignolet που κατηύθυνε συνεχώς την άμυνα του και ήταν παρών οποτε χρειάστηκε ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Emre Can που κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα. Αγχωμένος αλλά πιο ψύχραιμος ο Trent Alexander Arnold στο ντεμπούτο του.

Πηγή: liverpool.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *