Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Με ανατροπή και εξαιρετικό Hazard η Chelsea

Πραγματοποιώντας εμφάνιση πρωταθλητή, η Chelsea επικράτησε της Newcastle με 3-1 στο Stamford Bridge και επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με τη Liverpool.
Η ομάδα του Antonio Conte βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως δεν πτοήθηκε και γύρισε το παιχνίδι κάνοντας την ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Eden Hazard, που πέτυχε δύο τέρματα, ενώ το άλλο γκολ των «Μπλε» επετεύχθη από τον Alvaro Morata. Ισόβαθμη με τη United τώρα η Chelsea, που περιμένει στραβοπάτημα της Manchester United.
Το ματς
H Newcastle κατάφερε να σοκάρει τους γηπεδούχους από νωρίς, αφού μόλις στο 12′ ο Dwight Gayle άνοιξε το σκορ. Ο επιθετικός των «Magpies» πρόλαβε μια μπαλιά και με ωραίο σουτ νίκησε τον Thibaut Courtois για το 1-0. Η Chelsea όμως δεν αγχώθηκε, αντεπιτέθηκε άμεσα και αφού πρώτα απείλησε με τον Hazard, έφτασε στην ισοφάριση στο 21′.
Ο Βέλγος εξτρέμ βρέθηκε μέσα στην περιοχή την κατάλληλη στιγμή και σε επαναφορά πέτυχε το 1-1 για την ομάδα του. Σε εκείνο το σημείο οι «Μπλε» ανέκτησαν την αυτοπεποίθησή τους και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ολική ανατροπή. Ο Victor Moses έβγαλε μια σέντρα και ο Morata με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Η Chelsea ήταν η απόλυτη κυριαρχος στο πρώτο μέρος και είχε και άλλες καλές προϋποθέσεις, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλο γκολ.
Ανώτερη ήταν η ομάδα του Conte και στο δεύτερο μέρος, όπου εξακολούθησε να έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες, περιορίζοντας υπερβολικά την Newcastle. Τελικά, στο 73′ ο Matt Ritchie υπέπεσε σε πέναλτι και o Hazard δεν αστόχησε, εκτελώντας εξαιρετικά αλά Πανένκα και κάνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Ο Hazard είχε ορισμένες ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, η ομάδα του δεν απειλήθηκε και πήρε ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο. Με τη νίκη αυτή η Chelsea παρέμεινε 3η με 32 βαθμούς, ισόβαθμη με τη United, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα την Arsenal. Όσο γι την Newcastle, παρέμεινε στη 12η θέση της βαθμολογίας.
 
Chelsea: Courtois, Rudiger, Christensen (80′ Cahill), Azpilicueta, Alonso, Moses, Kante, Fabregas (78′ Bakayoko), Drinkwater, Hazard (78′ Willian), Morata
Newcastle: Darlow, Clark, Lejeune, Mbemba, Manquillo, Ritchie, Merino (85′ Yedlin), Diame (75′ Shelvey), Perez, Murphy, Gayle

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *