Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μπλε απόδραση στο τελευταίο λεπτό

Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της βραδιάς η Chelsea άλωσε το νέο σπίτι της Atletico Madrid το Metropolitano, παίρνοντας τη νίκη με 2-1, με το γκολ της νίκης να έρχεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Μπλε μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία για γκολ, ο Hazard έκανε την επέλαση από την σέντρα και λίγο πριν μπει στην μεγάλη περιοχή έδωσε τη μπάλα στον Morata, με τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ που πέρασε αρκετά μέτρα άουτ από την εστία του Oblak.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τον Βέλγο μάγο Eden Hazard, που είχε δοκάρι στο 15ο λεπτό, όταν επιχείρησε το σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα.

Μια ακόμα καλή ευκαιρία χάθηκε από τον Alvaro Morata στο 27′, όταν έπιασε την κεφαλιά μετά από έξυπνη μπαλιά του David Luiz αλλά νικήθηκε από τον Oblak, που έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και χωρίς να έχει απειλήσει ουσιαστικά τον Courtois η Atletico άνοιξε το σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Griezmann στο 40ο λεπτό, στην παράβαση υπέπεσε ο David Luiz που κράτησε τον Lucas Hernandez εντός περιοχής.

Η μόνη αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Koke έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Courtois και στη συνέχεια ο Saul πήρε το ριμπάουντ και απο ευνοική έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Chelsea ήταν η ομάδα που μπήκε πάλι πιο δυνατά στο γήπεδο, συνέχισε να έχει την υπεροχή, κάτι που μεταφράστηκε σε αυξημένη κατοχή μπάλας και σε εκ νέου δημιουργία ευκαιριών.

Οι Μπλε δεν άργησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, στο 60ο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Hazard στα αριστερά και εκείνος μετά από μια προσποίηση έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Morata και ο Ισπανός νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο, γράφοντας το 1-1.

Η ομάδα του Conte θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τον Fabregas στο 63′, όταν ο Ισπανός από ευνοϊκή θέση μέσα από την περιοχή έστειλε το πλασέ του αρκετά άουτ.

Η επόμενη σπουδαία ευκαιρία των Άγγλων χάθηκε στο 78′ με ποιόν άλλον, τον Morata ξανά, εκείνος βρέθηκε βρέθηκε τετ α τετ με τον Oblak, αστόχησε όμως στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάρουν από ένα βαθμό, ήρθε όμως ο Batshuayi στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε γκολ και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Ο διεθνής Βέλγος δέχθηκε πολύ ωραία την μπάλα από τον Marcos Alonso ΄και σχεδόν εξ’ επαφής νίκησε τον Oblak.

Συνθέσεις

Atletico Madrid: Oblak, Godin, Filipe Luis, Partey (77′ Gimenez), Koke, Griezmann, Saul Niguez, Carrasco (69′ Torres), Correa (70′ Gaitan), Lucas, Juanfran   Προπονητής: Diego Simeone

Chelsea: Courtois, Alonso, Fabregas (86′ Christensen), Kante, Morata (82′ Batshuayi), Hazard (82′ Willian), Bakayoko, Moses, Cahill, Azpilicueta, David Luiz   Προπονητής: Antonio Conte

Αναπληρωματικοί

Moya, Torres, Gabi, Savic, Vietto, Gaitan, Gimenez

Caballero, Rudiger, Pedro, Zappacosta, William, , Batshuayi, Christensen

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *