Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νίκη με 10 για τη City

Με τον Fernandinho να αποβάλλεται για τρίτη (!) φορά μέσα στη σεζόν, η Manchester City επέμεινε και κατόρθωσε να φύγει με το «τρίποντο» απέναντι στην Burnley, αποφεύγοντας τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία στο πρωτάθλημα.

Gael Clichy και Sergio Aguero τα τέρματα των Citizens, ο Ben Mee μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 70′. Χάνει τα επόμενα τέσσερα ματς ο Fernandinho.

Ο Βραζιλιάνος έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια πάνω στον Johann Berg Gudmundsson και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Lee Mason, ενώ ο Aguero δεν ξεκίνησε βασικός όμως έκανε τη διαφορά με την είσοδό του στο παιχνίδι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 9′ από τον Kelechi Iheanacho, ενώ ένα δεκάλεπτο αργότερα ήταν η σειρά του Yaya Toure, ο οποίος έχει ξαναμπεί δυναμικά στις επιλογές του Pep Guardiola, να φτάσει κοντά στο γκολ, όμως ο Tom Heaton αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 33′ ήρθε η αποβολή του Fernandinho, με το σκληρό μαρκάρισμα στον Gudmundsson, να αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι, κάτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια συγκλονιστική ευκαιρία και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Ο Guardiola προέβη σε διπλή αλλαγή στις αρχές του δευτέρου μέρους, περνώντας Aguero και David Silva αντί των Iheanacho και Jesus Navas. Στο 50ό λεπτό ο Jeff Henrdick προέβη σε σπουδαία αναχαίτιση πριν προλάβει να σκοράρει ο Aguero και τελικά ο Clichy έλυσε το «γόρδιο δεσμό» εννέα λεπτά μετά. Ο Γάλλος μπακ με ατομική ενέργεια από διαγώνια θέση νίκησε τον Heaton γράφοντας το 1-0 και βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν πέντε λεπτά και ήρθε το 2-0 με τον Aguero. Ο επιθετικός των Πολιτών μετά από φάση διαρκείας και αντεπίθεση της ομάδας του σκόραρε από δύσκολη γωνία και έδωσε σημαντικό πλέον προβάδισμα στο σύνολο του Guardiola.

Η Burnley απείλησε στο 68′ με τον George Boyd για να έρθει ο Mee τελικώς να μειώσει σε 2-1 στο 71′, μετά από απίστευτη φάση πάνω στη γραμμή του Claudio Bravo, ο οποίος έκανε λάθος και ίσως και να δέχθηκε φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 73′ με τον Andre Gray, η City έφτασε επίσης κοντά στο γκολ με τον Aguero, ενώ στα τελευταία λεπτά οι Citizens καρδιοχτύπησαν καθώς σε δύο πολύ σπουδαίες στιγμές, στο 90′ και το 92′, οι Gray και Michael Keane απώλεσαν την ευκαιρία να σκοράρουν.

Το τελικό 2-1 έφερε τους Πολίτες στην 3η θέση της βαθμολογίας και πάλι, έστω προσωρινά, ενώ μείωσαν τη διαφορά από την Liverpool στους 2 βαθμούς ξανά. Η Burnley από την άλλη παρέμεινε 11η όμως περιμένει να μάθει και το αποτέλεσμα του αγώνα της Watford με την Stoke για να δει αν θα παραμείνει εκεί.

Συνθέσεις

Manchester City: Bravo, Otamendi, Kolarov, Sagna, Clichy, Toure, Fernandinho, Navas (46′ Silva), De Bruyne, Sterling (89′ Stones), Iheanacho (46′ Aguero)

Burnley: Heaton, Keane, Mee, Lowton, Ward, Arfield (88′ Bamford), Henrdick, Boyd, Gudmundsson (59′ Defour), Barnes (69′ Vokes), Gray

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *