Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι δηλώσεις Mourinho εν αναμονή του ντέρμπι

Το Σάββατο το μεγάλο και αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα σε Liverpool και Manchester United κάνει σέντρα στις 14:30. Ο προπονητής της Man United, Jose Mourinho μίλησε αποκλειστικά στο Sky Sports για το ντέρμπι αλλά και τι συναισθήματα του προκαλούν οι καυτές έδρες.

Αν αναλογιστεί κανείς πως το πρώτο τρόπαιο του Mourinho στην Αγγλία ήταν το League Cup του 2005 με αντίπαλο την Liverpool μπορούμε να κατανοήσουμε τη σχέση που έχει αυτός ο προπονητής με τους «Κόκκινους». Τώρα αν θυμηθούμε και τις ήττες για τα ημιτελικά του Champions League στο Anfield το 2005 και 2007 καταλαβαίνουμε τι σημαίνει έδρα για τον Πορτογάλο. Προσθέστε κιόλας ότι είναι προπονητής της μισητής αντιπάλου των «Κόκκινων» και έδεσε το γλυκό. Και όμως, ο Mourinho φαίνεται να…γουστάρει τη Liverpool.

Αναλυτικά αναφέρει στη συνέντευξή του:

«Έχετε δίκιο, στο Anfield είχα μεγάλες στιγμές, είχα και κακές στιγμές. Έχουν νιώσει ευτυχία εναντίον μου, έχουν περάσει και πολύ θλιβερές στιγμές εναντίον μου.»

«[Τώρα] αν με σέβονται όσο τους σέβομαι, θα έχουμε ακόμη έναν από αυτούς τους αγώνες.»

«Πρόκειται για τρεις βαθμούς, όχι τέσσερις. Ίσως αν ήμασταν σε μια στιγμή της σεζόν όπου ήταν μια μονομαχία μεταξύ δύο ομάδων θα σήμαινε περισσότερα, αλλά δεν συμβαίνει αυτό τώρα. Την ίδια στιγμή, σε αυτά τα παιχνίδια, κάθε στιγμή παίζει ρόλο. Παίζουμε ενάντια σε μια καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. »

 

 

Ο Mourinho μίλησε ακόμη και για τη δική του ομάδα αλλά και για τους νέους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ του.

«Νομίζω ότι είμαστε μια καλύτερη ομάδα [από ό,τι ήμασταν.] Μπορείς να πεις, όπως ήδη κάνουν μερικοί, ότι δεν έχουμε παίξει μία από τις πέντε κορυφαίες ομάδες αλλά την περασμένη σεζόν δεν νικήσαμε την West Ham στην έδρα της, την περασμένη σεζόν δεν νικήσαμε τον Everton στην έδρα της ή τη Southampton. Νομίζω ότι θα ήταν άδικο να πούμε ότι ο Lukaku και ο Matic δεν είχαν αντίκτυπο στην ομάδα μας, πρέπει να το παραδεχτούμε και να τους δώσουμε τα εύσημα που τους αξίζουν. Αλλά και η ομάδα δίνει στους Matic και Lukaku τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο επίπεδο που έχουν φτάσει

«Γενικά είμαστε μια καλύτερη ομάδα (σχετικά με πέρσι), αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε τόσο επιτυχημένοι όσο την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας δύο τίτλους; Δεν ξέρω, αλλά είμαστε σίγουρα καλύτεροι.»

 

 

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του, ο τεχνικός της United ξεκαθάρισε τη θέση του γι’ αυτό το ματς και τι περιμένει από την ομάδα του.

«Αυτές είναι περίπου οι ομιλίες πριν το παιχνίδι:« Έχουμε κάτι να αποδείξουμε, ο Lukaku πρέπει να σκοράρει, πρέπει να κερδίσουμε [αυτό λένε] ». Εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, έχουμε τους στόχους μας για την σεζόν, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και πώς πρέπει να φτάσουμε εκεί. Είναι ένας αγώνας, ένα αποτέλεσμα, μία εμφάνιση- αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.»

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *