Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” έβρασαν τις “Αλεπούδες” στο καζάνι τους

Ο αγώνας μεταξύ των Leicester και Manchester United με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική της Barclays Premier League, βρήκε μεγάλη νικήτρια την φιλοξενούμενη Uniited με 3-0.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, αφού και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο του King Power Stadium, με τις δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Στο 14ο λεπτό η Leicester έκανε την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του de Gea με τον Mahrez, ο οποίος με την γνώριμη του κίνηση συνέκλινε από τα αριστερά προς τα μέσα, επιχειρώντας το σουτ που ήταν απελπιστικά άστοχο.

Η φάση του Αλγερινού φαίνεται ότι έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν ξανά τέσσερα λεπτά αργότερα στο 18′ όταν μετά από κόρνερ που κέρδισε από την δεξιά πλευρά, η μπάλα έφτασε στον αρχηγό της Morgan στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κεφαλιά πάσα συμπαίκτη του και εκείνος πήρε με την σειρά του την κεφαλιά που κόντραρε στον Pogba και έφυγε κόρνερ.

Στο ημίωρο του παιχνιδιού η κατοχή πέρασε στην ομάδα του Mourinho, η οποία έχασε την πρώτη πολύ σημαντική ευκαιρία στο 32′ με τον Rashford, που μπήκε ωραία στην περιοχή των Αλεπούδων και από λίγο πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να σκάει στο χορτάρι και να αναγκάζει τον Schmeichel να πέσει στην δεξιά του γωνία και να κάνει μια σπουδαία απόκρουση.

Παρά το γεγονός ότι μετά την ευκαιρία του νεαρού Άγγλου η United δεν απείλησε σημαντικά την εστία της Leiceste,r έδειχνε όμως ότι έχει αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε κλείσει τους αντιπάλους της πίσω. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες με 0-0 στα αποδυτήρια, κάτι που όμως δεν συνέβη,αντιθέτως απέδωσε καρπούς η κυριαρχία της United, η οποία σε διάρκεια περίπου ενός λεπτού σκόραρε δύο φορές, παίρνοντας σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας για την νίκη.

Την αρχή έκανε ο Mkhitaryan στο 42′ όταν μετά από κεφαλιά του Smalling κοντά στο ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής, ο Αρμένιος τσίμπησε την μπάλα, την πέρασε κάτω από τα πόδια του Huth και έφυγε πολύ γρήγορα μπροστά φτάνοντας απέναντι από τον Schmeichel και με ένα όμορφο πλασέ νίκησε τον Δανό, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα

Το 2-0 ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Rashford, ο Valencia γύρισε την μπάλα από την αριστερή πλευρά στο ύψος του πέναλτι στον Άγγλο εξτρέμ και ο τελευταίος με εύστοχο σουτ νίκησε εκ νέου τον τερματοφύλακα της Leicester.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Leicester να πραγματοποιεί δύο μαζεμένες αλλαγές, περνώντας μέσα τους King και Gray και έδειξε, ότι μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει την ανατροπή. Τελικά όμως δέχθηκε πολύ γρήγορα ένα τρίτο γκολ στο 49′ κάτι που έκανε την πιθανότητα για ανατροπή αδύνατη.

Οι παίκτες της United συνδυάστηκαν άψογα έξω από την περιοχή της Leicester, ο Ibrahimovic υποδέχθηκε την μπάλα, στην συνέχεια πάσαρε στον Herrera δεξιά και εκείνος με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Mata και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα για το 3-0.

Το 3-0 όπως ήταν φυσικό “έκοψε” τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ranieri, οι οποίοι θα μπορούσαν όμως να πετύχουν γκολ στο 56′ και να κυνηγήσουν ότι άλλο μπορούν στην συνέχεια, ο Mahrez όμως έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν σε απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στην υπόλοιπη αναμέτρηση δεν έγινε κάτι το αξιόλογο και το τελευταίο σφύριγμα του Taylor βρήκε την United να πηγαίνει στους 45 βαθμούς και να πλησιάζει την 5η Liverpool στον έναν βαθμό και την 4η Arsenal στους δύο.

Η Leicester από την άλλη παρέμεινε εκτός επικίνδυνης ζώνης στους 21 βαθμούς ισόβαθμη με την Swansea, έναν μόλις πάνω από την 18η Hull.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *