Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου η Tottenham

Ο Harry Kane σκόραρε για μια ακόμη αγωνιστική και η Tottenham επικράτησε στο λονδρέζικο ντέρμπι με 3-2 της West Ham και αναρριχήθηκε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι «Spurs» ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και πήραν τη νίκη παρότι στο τέλος αγχώθηκαν αφότου έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Serge Aurier. Ο Christian Eriksen το τρίτο γκολ της ομάδας του Μauricio Pochettino, Chicharito και Cheikhou Koyate τα τέρματα των «Hammers».

Το ματς

Η Tottenham είχε την υπεροχή από την αρχή και δημιούργησε τις πρώτες προϋποθέσεις, ενώ στο 27ο λεπτό τραυματίστηκε ο Michail Antonio και αντικαταστάθηκε από τον Andy Carroll. Μόλις έξι λεπτά μετά ήρθε το γκολ των «Spurs», με τον Kane να εκμεταλλεύεται ασίστ του Dele Alli και να νικά με το κεφάλι τον Joe Hart για το 1-0.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τέσσερα λεπτά και ο Άγγλος επιθετικός διπλασίασε τα τέρματά του, δίνοντας σπουδαίο ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα του. Και πάλι ο Alli βρέθηκε στη φάση, σούταρε με δύναμη, ο Hart απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Kane δεν λάθεψε κάνοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η West Ham δεν κατάφερνε να βρει τους χώρους να απειλήσει στο δεύτερο μέρος και κατέληξε να δεχθεί και τρίτο τέρμα στο 60ό λεπτό. Ο Eriksen βρέθηκε στην πορεία μιας μπαλιάς προερχόμενης από τον Aurier και πέτυχε το 3-0, δείχνοντας να «καθαρίζει» οριστικά το παιχνίδι. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Slaven Bilic κατόρθωσε να μειώσει το σκορ χάρη στον Hernandez, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από το κεφάλι του Jose Fonte μετά από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 70′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα για τους «Spurs», αφού ο Aurier αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διάστημα έξι λεπτών και αποβλήθηκε. Η Ham πίεσε και κατόρθωσε να μειώσει σε 3-2 με κεφαλιά του Koyate στο 87′, ενώ έψαξε απελπισμένα την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει. Τελικά το σκορ παρέμεινε υπέρ της Tottenham, η οποία είναι πλέον δύο βαθμούς πίσω από τις Manchester, με ένα ματς περισσότερο.

Η West Ham από την άλλη για μια ακόμη σεζόν έχει ξεκινήσει εφιαλτικά και τώρα βρίσκεται μόλις μια θέση πάνω από τον υποβιβασμό με 4 βαθμούς σε έξι παιχνίδια.

Συνθέσεις

West Ham: Hart, Reid, Ogbonna, Fonte (74′ Masuaku), Koyate, Noble, Cresswell, Zabaleta, Antonio (28′ Carroll), Arnautovic (66′ Ayew), Chicharito

Tottenham: Lloris, Sanchez, Vertonghen, Alderweireld, Davies, Aurier, Sissoko (78′ Trippier), Dier, Alli, Eriksen (73′ Winks), Kane (89′ Llorente)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *