Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Περίπατος» με εξάρα για Chelsea

Καμία αντίσταση δεν συνάντησε η Chelsea απέναντι στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Qarabag, την οποία νίκησε στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με 6-0.

Πρωταγωνιστές τα νέα αποκτήματα της ομάδας, με τον Davide Zappacosta μάλιστα να πετυχαίνει ένα απίστευτο τέρμα στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα. Σκόραρε και ο Tiemoue Bakayoko, τα υπόλοιπα τέρματα προήλθαν από τους Pedro, Cesar Azpilicueta και Michy Batshuayi (2). Ισόπαλο δίχως τέρματα το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Atletico και Roma, αποτέλεσμα που θεωρητικά ευνοεί τους «μπλε».

Το ματς

Οι Λονδρέζοι έδειξαν εξαρχής τις προθέσεις τους και απείλησε από το πρώτο πεντάλεπτο τρεις (!) φορές, με την τρίτη μάλιστα να είναι και η «φαρμακερή». Ο Willian τροφοδότησε τον Pedro που βρισκόταν λίγο έξω από την περιοχή και ο Ισπανός με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 30′ ο Zappacosta πέτυχε το γκολ της βραδιάς αλλά πιθανότατα και ένα από τα καλύτερα τέρματα που θα πετύχει η Chelsea τη φετινή σεζόν. Ο Ιταλός μπακ βρέθηκε στα πλάγια από τα δεξιά και βλέποντας πως δεν υπάρχει παίκτης στην περιοχή να τροφοδοτήσει, είδε εκτός εστίας τον Ibrahim Sehic και «πυροβόλησε» από εκπληκτική γωνία για το 2-0. Πραγματικά απίστευτο το τέρμα του πρώην μπακ της Torino.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να απειλούν κι άλλες φορές, ενώ ο Thibaut Courtois χρειάστηκε να επέμβει σε λίγες στιγμές. Στο 55′ ήρθε τον 3-0 από τον Azpilicueta, o οποίος εκμεταλλεύτηκε μια όμορφη σέντρα του Cesc Fabregas με το εξωτερικό και με κεφαλιά νίκησε τον Sehic. Έπειτα ήταν η σειρά του Bakayoko να πετύχει το παρθενικό του γκολ, αφού ο Γάλλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή την κατάλληλη στιγμή και με σουτ που κόντραρε στον Michel έγραψε το 4-0.

Τα δύο τελευταία τέρματα ήρθαν από τον Batshuayi, ο οποίος πρώτα νίκησε, αφού «όπλισε» εκτός περιοχής, τον Sehic για το 5-0 και στο 82′ μετά από ασίστ του Zappacosta έκανε και το 6-0 ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της ομάδας του αλλά και σώζοντας την δική του εμφάνιση, αφού ως εκείνο το σημείο δεν είχε προσφέρει.

Στο άλλο ματς η Atletico αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Roma στην Ιταλία και οι δυο τους έχουν από ένα βαθμό, ενώ η Chelsea 3. Ουραγός η Qarabag δίχως πόντο.

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Christensen, Cahill, Azpilicueta (75′ Rudiger), Zappacosta, Alonso, Fabregas, Kante (63′ Bakayoko), Willian, Pedro (58′ Hazard), Batshuayi

Qarabag: Sehic, Sadiqov (70′ Madatov), Huseynov, Rzezniczak, Medvedev, Qarayev (70′ Diniyev), Almeida, Michel, Henrique (77′ Elyounoussi), Guerrier, Ndolvu

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *