Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Σίφουνας» η Chelsea

Η Chelsea… φρέναρε στα τέσσερα γκολ και συνέτριψε εκτός έδρας τη Stoke City με 4-0, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Alvaro Morata, που πέτυχε χατ-τρικ.

Ο Ισπανός επιθετικός με «συνένοχο» το έγκλημα τον Cesar Azpilicueta έδειξε την κλάση του οδηγώντας τους «μπλε» σε μια ευρεία νίκη, που τους δίνει άλλο αέρα ενόψει της αναμέτρησης με την Atletico Madrid. Ο Pedro σκόρερ του δεύτερου τέρματος των Λονδρέζων, οι οποίοι παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Το ματς

Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν καν δύο λεπτά στο Bet365 Stadium, όταν ο Morata πήρε μια εκπληκτική πάσα από τον Azpilicueta πίσω από το κέντρο, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Jack Butland και τον νίκησε ψύχραιμα για το 1-0.

Τα επόμενα λεπτά δεν είχαμε ιδιαίτερα σπουδαίο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, όμως η Chelsea ήταν ξανά εκείνη που κατάφερε να βρει το γκολ στο 30′. Ο Pedro έκλεψε τη μπάλα κοντά στην περιοχή της Stoke και με μια βολίδα εκτός περιοχής πέτυχε το 2-0, διώχνοντας το άγχος από την ομάδα του. Στο 42′ ο Mame Diouf έπιασε ένα «ψαλιδάκι» μέσα στην περιοχή των Λονδρέζων όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους υπήρξαν ορισμένες «αψιμαχίες» ανάμεσα σε Diouf και Marcos Alonso, με τον Antonio Conte να περνά εκτός αγώνα τον Ισπανό προκειμένου να γλιτώσει μια ακόμη αποβολή για την ομάδα του. Η Stoke απείλησε στο 66′ με τον Diouf και πάλι, όμως η συνέχεια ανήκε στην Chelsea.

Στο 77′ ο Morata ήταν ξανά τιμωρός, κερδίζοντας τη μπάλα στο κέντρο και πλασάροντας εξαιρετικά τον Butland για το 3-0, για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του πέντε λεπτά μετά από κοντά μετά από όμορφη ενέργεια της ομάδας του και ασίστ του Azpilicueta με το στήθος. Μάλιστα, ο Ισπανός φορ είχε ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ όταν ο Victor Moses σούταρε και ο Glen Johnson απομάκρυνε ακριβώς πριν ο 24χρονος σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, ο Morata έφτασε τα έξι γκολ σε ισάριθμα ματς και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μαζί με Sergio Aguero και Romelu Lukaku, ενώ η Chelsea παρέμεινε με 10 βαθμούς. Η Stoke από την άλλη είναι πλέον 15η με 5 βαθμούς.

Συνθέσεις

Stoke City: Butland, Martins Indi (76′ Afellay), Pieters, Johnson, Fletcher, Allen, Diouf, Sobhi, Shaqiri, Jese (61′ Crouch), Choupo-Moting

Chelsea: Courtois, Rudiger, Christensen, Azpilicueta, Moses, Alonso (59′ Cahill), Kante, Bakayoko, Willian (72′ Hazard), Pedro (68′ Fabregas), Morata 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *