Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Σπάνια στατιστικά για τη ματσάρα Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ

Κρίμα που τέτοιο ματς, όπως βέβαια άλλα και άλλα, διεξάγεται χωρίς κόσμο. Σίτι εναντίον Λίβερπουλ στο Μάντσεστερ, κακά τα ψέματα τα δύο γκραν φαβορί για τον τίτλο.

Ναι μεν το γήπεδο της Σίτι δείχνει… φιλόξενο συχνά για τους «reds» αλλά δεν είναι: 4άρα στο περσινό (και με τον τίτλο να έχει κριθεί, βέβαια), τελευταίο διπλό τον Απρίλιο του ’18 αλλά σε προημιτελικό Champions League, τελευταίο διπλό στο πρωτάθλημα το 4-1 του Νοεμβρίου 2015 (όταν ακόμη η Σίτι είχε τον Μανουέλ Πελεγρίνι στον πάγκο και στην άμυνα τους αστείους Κόλαροφ, Μανγκαλά, ως και ο… Σκρτελ είχε σκοράρει). Το αμέσως προηγούμενο, πάντα στο πρωτάθλημα, ήταν το 3-2 του Οκτωβρίου 2008 με δύο γκολ από Τόρες κι ένα από Κάιτ, εποχή που στους πάγκους ήταν οι Μαρκ Χιουζ και Ράφα Μπενίτεθ. Εκτοτε, 7-3-1, άσοι και τα τρία τελευταία.

Σε άλλα στατιστικά για πάμε στοίχημα προτάσεις σήμερα, οι αναμετρήσεις Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ: 8-4-7 μπροστά ο Γερμανός σε όλα (Ευρώπη, Bundesliga, Αγγλία κλπ.) αλλά… ισοπαλία (3-2-3) στα της Premier League και 4-1-2 με τον Ισπανό γηπεδούχο (ανεξαρτήτως διοργάνωσης).

Η Σίτι δεν έχει κάνει ακόμη στο πρωτάθλημα δύο σερί νίκες, ποτέ στην καριέρα του ο Γκουαρδιόλα δεν είχε εκκινήσει με λιγότερους από 16 βαθμούς έπειτα από τους πρώτους 7 αγώνες (και έχει, μόλις, 11) αλλά επικράτησε στα τελευταία 9/10 ενάντια σε ενεργεία πρωταθλητές.

Η Λίβερπουλ είχε από το 1964 να δεχθεί τόσα πολλά (15) γκολ στα πρώτα επτά ματς, με 27 παθητικό έχει δεχθεί τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα αφότου εξασφάλισε τον περσινό τίτλο τον Ιούνιο, ως εν ενεργεία πρωταθλήτρια δεν έχει ηττηθεί από τη Σίτι από το 1977 και σε 11 αγώνες!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *