Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Στα μαχαίρια Allardyce-Zaha

Το γεγονός ότι ο Wilfried Zaha θα πάει τελικά στο Copa Africa δεν ήχησε καλά στα αυτά του Sam Allardyce.

Ο Zaha θα δώσει το παρόν τελικά στο Copa Africa με την φανέλα της Ακτής Ελεφαντοστού κάτι που έκανε έξαλλο τον τεχνικό της Crystal Palace, Sam Allardyce, αλλά και τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Steve Parish. Η απόφαση του 24χρονου παίκτη να συμμετάσχει με την εθνική του ομάδα στην συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πολύ πιθανό να τον βγάλει στο σφυρί. Εξάλλου ο μεσοεπιθετικός της Crystal Palace είχε πει στον Alan Pardew πριν την απόλυση του, αλλά άλλαξε γνώμη μιας και έχει βλέψεις για να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στο Mundial του 2018 στην Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης έχει κάνει ντεμπούτο με την Εθνική Αγγλίας, με την οποία έχει καταγράψει και δύο συμμετοχές ενάντια σε Σουηδία και Σκωτία, αλλά το γεγονός πως δεν ήταν επίσημοι αγώνες του δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί με την χώρα από την οποία κατάγεται, με την οποία δεν έχει καταγράψει ακόμη κάποια συμμετοχή.

Οι υποχρεώσεις του με την εθνική  ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή με την προετοιμασία να αναμένεται να γίνει στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά ο ίδιος θα μεταβεί αργότερα, μιας και έχει ζητήσει ειδική άδεια προκειμένου να προλάβει τους αγώνες με την Arsenal και την Swansea.

Όσο για το μέλλον του, το καλοκαίρι είχε απορριφθεί πρόταση από την Tottenham, αλλά το ενδιαφέρον από την πλευρά της ομάδας του Pochettino συνεχίζεται, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Daniel Levy να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση αξίας 30.000.000 λιρών. Η αρχική ιδέα ήταν ο παίκτης να παραμείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και έπειτα να έχει ισχύ η πώληση του, αλλά η απόφαση του να πάει στο Copa Africa έχει κάνει έξαλλη την ομάδα και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει άμεσα.

Από την πλευρά της Crystal Palace η αντίδραση είναι απολύτως λογική αν αναλογιστούμε το γεγονός πως αρχικά είχε ενημερώσει πως δεν σκοπεύει να πάει στην διοργάνωση, αλλά άλλαξε γνώμη, ενώ πρόκειται για τον παίκτη κλειδί της ομάδας στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί. Το πόσο πολύτιμος είναι φαίνεται και από τις φετινές του επιδόσεις όπου σε 17 αγώνες έχει 3 γκολ και 8 ασίστ.

Όσον αφορά τον τεχνικό της εθνικής της Ακτής Ελεφαντοστού είναι εξαιρετικά χαρούμενος, μιας και του θυμίζει τον Gervinho, ο οποίος θα απουσιάσει. Ο Michel Dussuyer δήλωσε: «Η απουσία του Gervinho δημιούργησε ένα τεράστιο βάρος για εμάς, αλλά είχαμε αρκετό καιρό για να το συνειδητοποιήσουμε. Η άφιξη ωστόσο του Zaha είναι εξαιρετική εξέλιξη, μιας και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Gervinho.»

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *