Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τιμωρίες ετοιμάζουν οι διοργανωτές της Premier League

Τη δυσαρέσκειά τους με τη μη κατασκευή εγκαταστάσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες από όλες τις ομάδες, εξέφρασαν οι διοργανωτές της Premier League.

Τουλάχιστον τρεις σύλλογοι δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τις Bournemouth, Chelsea και Watford. Σύμφωνα με τους διοργατωτές, η προθεσμία ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2017. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν μέχρι εκείνο το διάστημα, αναμένεται να τους επιβληθούν ποινές.

Ο David Isaac, πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η περίοδος των δικαιολογιών τελείωσε. Η Premier League υποσχέθηκε πως η πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκης θα βελτιωθεί στις αρχές της επόμενης σεζόν. Οπότε είναι απογοητευτικό που ένας αριθμός ομάδων δεν θα προλάβει την προθεσμία. Οι σύλλογοι χρειάζεται να μας επιδείξουν τι θα κάνουν για να σιγουρευτούν πως είναι συμβατές με τους νόμους και με το πως θα κάνουν ευκολότερη την παρακολούθηση αγώνων για τους οπαδούς με ειδικές ανάγκες. Εάν δεν το κάνουν, θα αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League: «Οι σύλλογοι της Premier League έχουν ξεκινήσει ένα ουσιώδες πρόγραμμα δουλειάς και προόδου. Οι βελτιώσεις που αναλαμβάνονται είναι πρωτοφανείς σε έκταση, κλίμακα και χρονικά περιθώρια από κάθε αθλητική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεδομένης της ηλικίας και της φύσης των σταδίων, μερικές ομάδες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις. Για αυτές της ομάδες, το κόστος δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Δουλεύουν διάφορα σχέδια σχετικά με τη βελτίωση των γηπέδων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των οπαδών. Σε περίπτωση που οι σύλλογοι δεν έχουν δικά τους γήπεδα, θα μιλήσουν με τρίτους παράγοντες. Οι ομάδες αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουν. Αυτό που είναι επίσης ξεκάθαρο είναι πως η προθεσμία για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, είναι ο Αύγουστος του 2017. Μετά από αυτή την ημερομηνία, οι σύλλογοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν τις εγκαταστάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους επόμενους μήνες, χρόνια και μετά».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *