Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το Top 6 των ποδοσφαιρικών βρετανικών σκανδάλων για το 2016

Για ακόμη μια χρονιά, το ποδόσφαιρο κράτησε σε μεγάλο βαθμό, τα σκήπτρα της “Σκανδαλιάς’’. Με αφορμή, ότι το 2016 φτάνει στο τέλος του, το englishfootball.gr, σας παρουσιάζει κάποια σκάνδαλα που έβαλαν φωτιές στον χώρο του βρετανικού ποδοσφαίρου.

6. Οι ροζ ιστορίες του De Gea και του Muniain

de-gea-munianin

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι δυο παίχτες το 2012 είχαν συμμετοχή σε σεξουαλικό όργιο, όπου ανάμεσα σε εκδιδόμενες κοπέλες υπήρξε και άλλη μια, η οποία υποχρεώθηκε να συμμετάσχει χωρίς την θέληση της. Μάλιστα λίγο πριν το Euro 2016, η αγγλική Daily Mail και η ισπανική El Confidencial, έφεραν στην δημοσιότητα καταγγελίες που αφορούν τον τερματοφύλακα της Manchester United, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησαν και μηνύματα, το οποία φέρεται να αντάλλαξε ο De Gea, με κάποια από τις κοπέλες.

5. Εξαφανισμένα χρήματα από φιλανθρωπικό οργανισμό του Drogba

drogba

Μετά από δημοσιεύματα από την Daily Mail, η Επιτροπή Φιλανθρωπιών ξεκίνησε έρευνες, ώστε να διαλευκάνει, που εξαφανίστηκαν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, που είχε συγκεντρώσει ο πρώην άσσος της Chelsea, σε φιλανθρωπικό γκαλά το οποίο είχε ως σκοπό, την ανέγερση νοσοκομείου, σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ακτής Ελεφαντοστού. Σύμφωνα με την Daily Mail στο σημείο που θα χτιζόταν το νοσοκομείο, υπάρχει μόνο μια μικρή κλινική, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και 5μιση χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν μηχανήματα και γιατροί.

4. Μπλεγμένοι σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής C. Ronaldo και Mourinho.

mourinho-cristiano

Σύμφωνα με ιταλικό περιοδικό, οι δυο Πορτογάλοι, έκρυβαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς περιοχών με μικρή φορολογία, όπως είναι οι εταιρίες Tollin και Koper Service, που εδρεύουν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

3. Κατηγορούμενος για μίζες ο Laoundroup και ο ατζέντης του.

laundrop

Η δανέζικη εφημερίδα Politiken, αποκάλυψε πως ο Laoundroup την περίοδο που ήταν προπονητής στην Swansea, έβγαλε σε συνεργασία με τον ατζέντη του εκατομμύρια ευρώ, από τουλάχιστον επτά μεταγραφές, εν αγνεία φυσικά του Αγγλικού συλλόγου, με αποτέλεσμα μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Laoundroup απολύθηκε.

2. Sam Allardyce, ο προπονητής που κάθισε στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας για 62 μέρες.

sam-allardyce

Ο Sam Allardyce, τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε συμβόλαιο περίπου 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καθίσει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας. Με τον ομοσπονδιακό προπονητή να απολύεται λίγο καιρό αργότερα, καθώς βγήκε στην δημοσιότητα η επαφή που είχε με μάνατζερ, που στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφοι, με τον Allardyce να προσπαθεί να κλείσει συμφωνία μαζί τους, για μεταγραφές παιχτών, από την οποία θα καρπωνόταν 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα εξηγούσε πως θα παράκαμπταν τους κανονισμούς της FA, ώστε να κλείσουν συμφωνίες, ακόμη και αν απαγορεύεται η κατοχή δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών από τρίτους.

1. Κύκλωμα παιδόφιλων προπονητών στην Αγγλία.

Τέρμα δεξιά είναι ο Barry Bennell

Τέρμα δεξιά είναι ο Barry Bennell

Πριν λίγο καιρό, τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές από την Βρετανία, αποκάλυψαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού, όταν ηταν σε μικρή ηλικία από τον προπονητή τους. Την αρχή είχε κάνει ο Paul Stewart, πρώην διεθνής ο οποίος είχε αποκαλύψει, ότι στο ποδόσφαιρο δρούσε κύκλωμα παιδόφιλων, με εκατοντάδες θύματα νεαρών ποδοσφαιριστών. Σειρά πήραν οι δηλώσεις των Andy Woodwar, Steve Walters και David White, που κατηγορούσαν τον Bary Benel, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ως παιδόφιλος. Ενώ σύμφωνα με το BBC, η ανοιχτή γραμμή που είχε εγκαταστήσει για καταγγελίες σχετικά με το θέμα, περί κακοποίησης παιδιών. Είχε δεχθεί περισσότερα από 50 τηλεφωνήματα, στις δυο πρώτες ώρες λειτουργίας της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *