Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

03/02/2012- John Terry: Ένας “Μπλε” θρύλος που έγινε μαύρο πρόβατο στην εθνική Αγγλίας

Σαν σήμερα το 2012 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας αφαίρεσε για δεύτερη φορά, από τον John Terry το περιβραχιόνιο του αρχηγού των “Τριών Λιονταριών”.

Η Αγγλική Ομοσπονδία προέβει σε αυτή την πράξη αρχικά επειδή ο Terry είχε κατηγορηθεί για ρατσιστική παρενόχληση στον αμυντικό της QPR Anton Ferdinand και δευτερευόντως επειδή η δίκη μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι. Ο τότε προπονητής της εθνικής Αγγλίας Fabio Capello, στάθηκε στο πλευρό του Terry καθώς, δεν συμφωνούσε με την απόφαση και τελικά παραιτήθηκε από τη θέση του, μερικούς μήνες πριν την έναρξη του Euro 2012.

Τελικά ο αμυντικός της Chelsea αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 2012, υπό τις οδηγίες πλέον του Roy Hodgson και επίσης συμμετείχε και στον αγώνα εναντίον της Μολδαβίας για τα Προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, το οποίο ήταν και το τελευταίο του με την φανέλα της Αγγλίας.

Το περιστατικό της αφαίρεσης του περιβραχιονίου του Terry δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, καθώς σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα το 2010 του είχε αφαιρεθεί για πρώτη φορά, τότε κατόπιν απόφασης του προπονητή του Fabio Capello. Ο λόγος που είχε οδηγήσει τον Ιταλό τεχνικό να πάρει αυτή την απόφαση, ήταν τα δημοσιευμάτων του Τύπου που έκαναν λόγο για εξωσυζυγική σχέση του John Terry με την πρώην κοπέλα του Wayne Bridge,που ήταν συμπαίκτης του Terry στην Chelsea αλλά και στην εθνική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αναμέτρηση μεταξύ Chelsea και Manchester City στο Stamford Bridge στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, πρώτη φορά που συναντήθηκαν Terry και Bridge αφού είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο, ο τελευταίος που αγωνιζόταν τότε στην City δεν έδωσε το χέρι του στον Terry πριν την σέντρα.

Παρά το ότι έχασε την αρχηγία ο Terry συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά στην εθνική και μάλιστα τον Μάρτιο πήρε πίσω το περιβραχιόνιο, επειδή υπήρχε ανησυχία για την φυσική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν ο τότε αρχηγός Rio Ferdinand.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *