Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

06/09/1913- Το Highbury άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του

Σαν σήμερα το 1913 η Arsenal που τότε λεγόταν ακόμα Woolwich Arsenal, άλλαξε έδρα και από το Manor Ground του Plumstead μετακόμισε στο Highbury, όπου έδωσε και τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την Leicester Fosse, στο πλαίσιο της 2ης κατηγορίας.

Οι 20.000 θεατές που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο Highbury, είδαν τον Tommy Benfield της Leicester να πετυχαίνει το πρώτο γκολ που βάζει κάποιος στο νέο αυτό γήπεδο, η απάντηση για την Arsenal ήρθε από τον George Jobey, ο οποίος ισοφάρισε και το γκολ της ανατροπής-νίκης των “Κανονιέρηδων” πέτυχε ο Archibald Divine, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι 12 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Η κατασκευή του νέου τότε γηπέδου κόστισε 150.000 λίρες και μερικά χρόνια αργότερα, το 1925 η Arsenal  έκανε δικό της και το οικόπεδο, πάνω στο οποίο είχε χτιστεί το γήπεδο, καθώς μέχρι τότε πλήρωνε ενοίκιο στο St John’s College of Divinity.

Αρχιτέκτονας του Highbury ήταν ο Archibald Leitch, ο οποίος είχε επιμεληθεί και άλλων γηπέδων την εποχή εκείνη, η αρχική όμως μορφή του γηπέδου δεν έμεινε για πολύ, καθώς το 1930 ξεκίνησε να γίνεται μια σειρά ανακαινίσεων, που έκανε το γήπεδο αγνώριστο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *