Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

07/09/1977- Ian Callaghan: η επιστροφή στην εθνική μετά από 11 χρόνια

Σαν σήμερα στις 7 Σεπτεμβρίου του 1977 στην φιλική αναμέτρηση της εθνικής Αγγλίας, με την αντίστοιχη της Ελβετίας πραγματοποίησε την μόλις 3η του συμμετοχή με την φανέλα των “τριών λιονταριών” ο θρύλος της Liverpool Ian Callaghan, 11 χρόνια και 49 ημέρες μετά την τελευταία του.

Η φιλική αυτή αναμέτρηση ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Ron Greenwood στον πάγκο της Αγγλίας, ο οποίος για εκείνο τον αγώνα κάλεσε έξι ποδοσφαιριστές της τότε πρωταθλήτριας Ευρώπης, Liverpool. Στα του αγώνα, η Αγγλία δεν διέθετε συνοχή και φαντασία και φυσιολογικά το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία χωρίς τέρματα.

Οι δύο προηγούμενες συμμετοχές του Callaghan είχαν έρθει το 1966, η 1η τον Ιούνιο σε φιλικό με αντίπαλο την Φινλανδία, που είχε βρει νικήτρια την Αγγλία με 3-0, ενώ η 2η ήρθε τον Ιούλιο στην αναμέτρηση με την Γαλλία, στο πλαίσιο των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξανά είχαν επικρατήσει οι Άγγλοι με 2-0. Ο αγώνας με την Γαλλία ήταν ο μοναδικός στον οποίο συμμετείχε ο Callaghan σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, για αυτό και δεν πήρε μετάλλιο μετά την κατάκτηση του τροπαίου, τελικά έλαβε ένα το 2009.

Μετά την 7η Σεπτεμβρίου του 1977 ο σπουδαίος αυτός Άγγλος μέσος έκανε άλλη μια συμμετοχή με τα “τρία λιοντάρια” τον Οκτώβριο του ιδίου έτους στην φιλική νίκη με 2-0 απέναντι στο Λουξεμβούργο.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *