Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

09/02/1978- Η πρώτη μεταγραφή του ενός εκατομμυρίου στην Βρετανία

Σαν σήμερα το 1979 ο Trevor Francis έγινε ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιριστής που μεταγράφεται από μια βρετανική ομάδα σε άλλη έναντι έναντι 1 εκατομμυρίου λιρών, όταν μετακινήθηκε από την Birmingham στην Nottingham Forest.

Ο Brian Clough ισχυρίστηκε ότι η μεταγραφή του Francis κόστισε 9999,999 λίρες, αλλά με τα μπόνους έφτασε το 1,15 εκατομμύριο. Το ποσό αυτό ρεκόρ για μεταγραφή ποδοσφαιριστή στην Βρετανία, ξεπέρασε περίπου κατά το ήμισυ το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε θέσει η μεταγραφή του David Mills από την Middlesbrough στην West Bromwich, που ανερχόταν σε 516,000 λίρες.

Στις μέρες μας φαντάζει ουτοπικό να αποτελεί ρεκόρ μια μεταγραφή ποδοσφαιριστή που κόστισε λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο λίρες, καθώς τα ποσά αυτά έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο, με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Μιλώντας εξειδικευμένα για μεταγραφές Άγγλων ποδοσφαιριστών που έσπασαν ρεκόρ για το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση τους, βλέπουμε ότι το σημερινό ρεκόρ κατέχει ο Raheem Sterling, για τον οποίο η Manchester City δαπάνησε 49 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να τον αποκτήσει από την Liverpool το 2015. Η αμέσως προηγούμενη μεταγραφή ρεκόρ Άγγλου ποδοσφαιριστή ήταν εκείνη του Andy Caroll από την Newcastle στην Liverpool έναντι του ποσού των 35 εκατομμυρίων λιρών το 2011.

Το φαινόμενο αυτό των υπέρογκων ποσών που δαπανούνται για μεταγραφές ποδοσφαιριστών δεν περιορίζεται μόνο σε Άγγλους αλλά και σε ξένους,ειδικότερα από την εποχή της Premier League και μετά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Paul Pogba, η μεταγραφή του οποίου κόστισε στην Manchester United το ιλιγγιώδες ποσό των 89,700,000 λιρών το καλοκαίρι του 2016.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *