Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

11 χρόνια κλείνει η Hellenic Citizens

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Manchester City σήμερα κλείνει τα 11 χρόνια ζωής και ο πρόεδρος της λέσχης Hellenic Citizens Τάσος Γεώργος μας παραχώρησε μια συνέντευξη.

Σήμερα κλείνει 11 χρόνια ύπαρξης η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Manchester City Και το Englishfootball.gr προχώρησε σε κάποιες ερωτήσεις στον πρόεδρο της λέσχης και μέσα από τις απαντήσεις του, μας έδωσε μια εικόνα για το τι εστί Helenic Citizens, ενώ παράλληλα προσκαλεί και τον κόσμο που θέλει να γνωρίσει από κοντά τους φίλους της Manchester City, την Δευτέρα 13/2 στην Οδό Δελφών 3 στο Κολωνάκι πριν την έναρξη του αγώνα των “Πολιτών” ενάντια στην Bournemouth. Ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λέσχη μπορείτε να της μάθετε στο site που έχει δημιουργηθεί το οποίο ονομάζεται mcfc.gr.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρόεδρος Τάσος Γεώργος:

Πότε σας ήρθε σαν ιδέα να δημιουργήσετε τον σύνδεσμο της Manchester City στην Ελλάδα και πότε υλοποιήθηκε η ιδέα αυτή?

H ιδέα ήρθε στο τελείως άκυρο. Τότε εγώ και ο Δημήτρης (ένας εκ των ιδρυτών) δουλεύαμε σε κάτι γηπεδάκια 5χ5 και ο ιδιοκτήτης , που δήλωνε City πέταξε την ιδέα να φτιάξουμε εκεί τη Λέσχη. Εμείς σκεφτήκαμε «Γιατί όχι;» και εγένετo η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Manchester City. Από την ιδέα μέχρι την υπογραφή του καταστατικού και την άδεια από την ομάδα πέρασαν περίπου 3 με 4 μήνες…

Πόσα ταξίδια έχετε κάνει στην Αγγλία για να παρακολουθήσετε την Manchester City και ποια είναι αυτά που σας έμειναν χαραγμένα στην μνήμη σας?

Τα ταξίδια είναι πάρα πολλά. Στην κυριολεξία κάνουμε περίπου 10 κάθε σεζόν. Νομίζω ότι αυτά που θα μείνουν αξέχαστα σε όσους συμμετείχαν είναι το ταξίδι οδικώς στην Θεσσαλονίκη το 2011 για το παιχνίδι με τον Άρη. Το 1-6 με την United. Ο τελικός Κυπέλου το 2011 αλλά και ο χαμένος τελικός κόντρα στην Wigan το 2013. Και φυσικά τον Απρίλιο του 2010 όταν 8 άτομα της Λέσχης μας βρέθηκαν στο Manchester αλλά επέστρεψαν μετά από μία εβδομάδα οδικώς λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Eyjafjallajökull.

Ο κόσμος στην Ελλάδα πως αντιμετώπιζε και πως αντιμετωπίζει την δημιουργία ενός συνδέσμου από ομάδα του εξωτερικού και πόσα μέλη έχετε?

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τέτοια που αναγκάζει τους φίλους του ποδοσφαίρου να ψάχνουν αλλού «διέξοδο». Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Όπως και το θέατρο. Γιατί λοιπόν να σπαταλάς χρόνο και χρήμα για να βλέπεις μία παράσταση όταν δε σου αρέσει κι ενώ μπορείς να βλέπεις και να απολαμβάνεις περισσότερο μία άλλη. Οι Λέσχες Φιλάθλων Ξένων ομάδων αυτό το πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι μία οργάνωση, πράγμα που κακά τα ψέματα λείπει από την Ελλάδα. Την City για παράδειγμα θα την έβλεπα και χωρίς να υπάρχει Λέσχη. Αλλά ποτέ τα ταξίδια δε θα ήταν τόσο εύκολα και φυσικά η παρέα που δημιουργείται σε αυτά τα μέρη είναι μία αφορμή να βγεις από το σπίτι να βρεθείς με φίλους και να «χαβαλεδιάσεις» βλέποντας ποδόσφαιρο. Όσο για τα μέλη της δικής μας Λέσχης, όπως καλά γνωρίζετε δεν είμαστε και η πιο εμπορική ομάδα. Πολλοί έμαθαν την Manchester City μετά το 2008. Αυτή την στιγμή είμαστε 42 εγγεγραμμένα μέλη σχεδόν οι διπλάσιοι απ’ ότι πριν 11 χρόνια. Λίγοι θα σκεφτεί κάποιος, ωστόσο και οι οδηγοί της φόρμουλα λίγοι είναι !!!!

Έχετε συμμετάσχει σε κάποιες δράσεις είτε κοινωνικές είτε αθλητικές?

Κοινωνικές δράσεις ή αθλητικές δράσεις όχι ιδιαίτερα. Εκτός από κάποια φιλανθρωπικά ποδοσφαιρικά τουρνουά αλλά και μία δωρεά που είχαμε κάνει για τους πρόσφυγες

Έχετε σχέσεις με συνδέσμους άλλων αγγλικών ομάδων, έχει υπάρξει ποτέ συνεργασία μεταξύ σας για την διοργάνωση ενός event για παράδειγμα?

Και φυσικά έχουμε συνεργασία. Άλλωστε έχουν έρθει αρκετές φορές στη Λέσχη μας μέλη από Λέσχες άλλων ομάδων, όπως κι εμείς έχουμε φιλοξενηθεί αντίστοιχα.

Και τέλος έχετε κάποια μελλοντικά σχέδια σαν σύνδεσμος σε οποιοδήποτε τομέα?

Κύριος στόχος είναι να γιγαντωθεί η Λέσχη. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν πειστούν όσοι λένε ότι υποστηρίζουν την Manchester City να γίνουν μέλη της παρέας μας. Όλες αυτές οι προσπάθειες στηρίζονται στο χόμπι, την καψούρα, την τρέλα κάποιων ατόμων. Όσο υπάρχει ανταπόκριση συνεχίζουμε !!!

Old Trafford 2011

Old Trafford 2011

Manchester City - Real Madrid 2012

Manchester City – Real Madrid 2012

Manchester City - Everton 6-12-14

Manchester City – Everton 6-12-14

Λεσχες MNFC

Λεσχες MCFC

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *