Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

13/01-2004- Ένας “θαλασσόλυκος” κρεμάει τα γάντια του

Σαν σήμερα το 2004 ο πρώην διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας David Seaman, που μεταξύ άλλων έκανε καριέρα και στην Arsenal, ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα γάντια του λόγω ενός προβλήματος στον ώμο, την ημέρα εκείνη ήταν 40 ετών.

Η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο Seaman ήταν η Manchester City με προπονητή τον Kevin Keegan, που τον είχε αποκτήσει το 2003, ενώ πριν από τους Citizens είχε αγωνιστεί για 20 χρόνια συνολικά κατά σειρά στις Peterborough, Birmingham, QPR και Arsenal και πραγματοποίησε 75 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας.

Το peak της καριέρας του Seaman ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του 90′ μέχρι και τις αρχές της νέας χιλιετίας και πιο συγκεκριμένα στο Euro του 1996 στην Αγγλία και στις επιτυχημένες πορείες των Gunners στην Premier League, το FA Cup και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής έτσι και ο πρώην διεθνής πορτιέρο έκανε και κάποια λάθη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που δεν θέλει να θυμάται. Τα δύο πιο αναγνωρίσιμα λάθη που έκανε στην καριέρα του ο Seaman ήταν, το πρώτο με την φανέλα της Arsenal και το δεύτερο με εκείνη της εθνικής Αγγλίας.

Αρχικά στον τελικό της Arsenal το 1995 στο Κύπελλο Κυπελλούχων με αντίπαλο την Real Zaragosa, όπου δέχθηκε γκολ ένα περίπου λεπτό πριν την λήξη της παράτασης και καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα, τι γκολ ήταν αυτό όμως, ο Ισπανός μέσος Nayim είδε τον αντίπαλο του εκτός θέσης και τον κρέμασε με ψηλοκρεμαστό σουτ από απόσταση 40 περίπου μέτρων. Το δεύτερο μεγάλο λάθος ήρθε μερικά χρόνια αργότερα το 2002 στο Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας, στον αγώνα με αντίπαλο την Βραζιλία στα προημιτελικά, όπου βρέθηκε πάλι εκτός θέσης και ο Ronaldinho τον νίκησε με ψηλοκρεμαστό σουτ με φάουλ, που εκτέλεσε από αρκετά μακρινή απόσταση.

Στην Manchester City που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στην καριέρα του, ο David Seaman πραγματοποίησε μόλις 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τέλος πριν αποχωρήσει διάλεξε τον αντικαταστάτη του για την θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα, πρόκειται για τον David James, ο οποίος νωρίτερα του είχε πάρει την θέση στην εθνική Αγγλίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *