Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

14/11/1934- Και οι 7 ήταν Gunners στη μάχη του Highbury

Σαν σήμερα το 1934 στην φιλική αναμέτρηση της εθνικής Αγγλίας με την αντίστοιχη της Ιταλίας, που έμεινε στην ιστορία ως «η Μάχη του Highbury», η αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων είχε επτά παίκτες της Arsenal, αριθμός ρεκόρ για το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους γίνεται λόγος ήταν οι Bastin, Bowden, Copping, Drake, Hapgood, Male και Moss.

Το ρεκόρ πλησίασε η ομάδα της Αγγλίας που αντιμετώπισε την Αλβανία το 2001 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, στην αρχική ενδεκάδα της οποίας βρέθηκαν πέντε παίκτες της Manchester United και δύο ακόμη στον πάγκο της.

Η αναμέτρηση του 1934 στο Highbury ήταν μια πραγματική μάχη, γιατί αφενός οι Άγγλοι μόχθησαν πολύ για να πάρουν την νίκη,η οποία ήρθε δύσκολα με 3-2 και αφετέρου επειδή ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί παικτών, μεταξύ άλλων σπασμένο πόδι, σπασμένο χέρι και σπασμένη μύτη.

Πιο συγκεκριμένα οι Ιταλοί αγωνίστηκαν από το 15ο λεπτό και μετά με δέκα παίκτες, καθώς ο αμυντικός τους Luis Monti έσπασε το πόδι του μόλις στο 2′, σε μια δυνατή κόντρα με τον Drake και αναγκάστηκε να αποχωρήσει δεκατρία λεπτά αργότερα και επειδή δεν υπήρχαν τότε αλλαγές αναγκάστηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο.

Στο διάστημα μεταξύ του τραυματισμού του Monti και της αποχώρησης του οι Άγγλοι σκόραραν τρεις φορές, δύο με τον Brook και ένα με τον Drake. Οι Ιταλοί μπόρεσαν να μειώσουν στο σκορ παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, ο Giuseppe Meazza πέτυχε και τα δύο τέρματα τους στο δεύτερο ημίχρονο. Αν και ηττημένοι οι παίκτες της «Squadra Azzura» θεωρήθηκαν ήρωες για την μάχη που έδωσαν με τους Άγγλους και ονομάστηκαν «Λιοντάρια του Highbury».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *