Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

14/12/1935- Aston Villa εναντίον Ted Drake 1-7

Σαν σήμερα το 1935 η Arsenal επικρατούσε της Aston Villa στο Villa Park με το εμφατικό 7-1, σε έναν παιχνίδι όπου και τα επτά τέρματα των Λονδρέζων πέτυχε ένας παίκτης, ο θρυλικός Ted Drake.

Ήταν 13 Δεκεμβρίου του 1935 όταν διεξήχθη ο αγώνας Aston Villa-Arsenal στο Villa Park μπροστά σε 60,891 θεατές, οι οποίοι είδαν τους φιλοξενούμενους να συντρίβουν με 7-1 τους αντιπάλους τους και τον Ted Drake να πετυχαίνει όλα τα γκολ των “κανονιέρηδων”. Η μυθική αυτή επίδοση του Drake έθεσε το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων που πετυχαίνει ένας και μόνο ποδοσφαιριστής στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Επίσης με τα επτά τέρματα που πέτυχε ο Drake, έγινε ο παίκτης της Arsenal που πετύχαινε τα περισσότερα τέρματα σε έναν αγώνα φορώντας την φανέλα της. Γυρνώντας ξανά τον χρόνο πίσω στο 1935 στον αγώνα της Aston Villa με την Arsenal, ο μεγάλος πρωταγωνιστής Ted Drake παραλίγο να πετύχει και 8ο τέρμα, το σουτ όμως που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε ότι δεν υπάρχει γκολ καθώς η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη την γραμμή, μια απόφαση που έφερε τις αντιρρήσεις του ποδοσφαιριστή.

Το 7-1 με το οποίο ηττήθηκαν οι “χωρικοί” δεν αποτελεί την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της ομάδας από το Birmingham, αυτή ήρθε πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Chelsea, με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου στο τέλος της αναμέτρησης να γράφει 0-8.

Ο Drake εκτός από τα δύο ρεκόρ που έθεσε με τα επτά γκολ που πέτυχε, την αμέσως προηγούμενη σαιζόν (1934-35) είχε θέσει ένα ακόμα, με τα 42 γκολ που έβαλε στο πρωτάθλημα έγινε ο πρώτος σκόρερ σε μια σαιζόν στο πρωτάθλημα στην ιστορία της Arsenal, μια επίδοση που κρατάει μέχρι και τις μέρες μας.

Το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε μια σαιζόν ανήκουν στον Dixie Dean της Everton, ο οποίος την σαιζόν 1927-28 πέτυχε 60 γκολ σε 39 αγώνες, ενώ τέλος το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε έναν αγώνα ανεξαρτήτως όμως κατηγορίας ανήκει στον Joe Payne της Luton Town, που πέτυχε 10 εναντίον της Bristol Rovers στις 13 Απριλίου του 1936.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *