Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

27/10/2005- Ιστορική μέρα για την εθνική γυναικών της Αγγλίας

Μια ημέρα σαν σήμερα το 2005 η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας, πετύχαινε μια νίκη ρεκόρ στην ιστορία της, συντρίβοντας την Ουγγαρία 13-0 στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2007. Στον ιστορικό αυτό αγώνα, οχτώ παίκτριες των «τριών λιονταριών» έγραψαν το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ, με την Kelly Smith να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Με την νίκη αυτή οι Αγγλίδες πήραν κατά κάποιο τρόπο εκδίκηση για τις δύο μεγάλες ήττες των Άγγλων από τα χέρια των Μαγυάρων το 1953, η μία ήταν εντός έδρας στο Wembley με 6-3, που αποτελούσε τότε την μόλις δεύτερη τους ήττα εντός των τειχών και η άλλη στην Βουδαπέστη με το ακόμα πιο ευρύ 7-1.

Για να βρούμε την μεγαλύτερη νίκη της εθνικής των ανδρών πρέπει να φτάσουμε στον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα στο μακρινό 1882, στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ιρλανδία το τελικό σκορ ήταν 13-0. Πιο πρόσφατα η μεγαλύτερη της νίκη ήταν με 9-0 εναντίον του αδύναμου Λουξεμβούργου, αποτέλεσμα που σημειώθηκε δύο φορές με τον ίδιο αντίπαλο, μία το 1960 και η άλλη το 1982 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *