Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Barcelona-Chelsea (preview & bet)

Barcelona-Chelsea (preview & bet)

Στο Καμπ Νου η Barcelona υποδέχεται την Chelsea θέλοντας να “ξορκίσει” εκείνη την εφιαλτική βραδιά της 24ης Απριλίου πριν από 6 χρόνια.

Τότε οι μπλε παίζοντας με δέκα παίκτες για παραπάνω από μια ώρα – λόγω αποβολής του Τέρι- τους είχαν αποκλείσει από τα ημιτελικά του θεσμού “γυρίζοντας” το εις βάρος τους 2-0 σε 2-2 με το γκολ του Φερνάντο Τόρες στα χασομέρια.

“ Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι το οποίο μπορείς να το διαχειριστείς και να το κερδίσεις μονάχα εάν οι παίκτες είναι 100% συγκεντρωμένοι και αυτό θα είναι το πρώτο μέλημα για εμάς απόψε.” ήταν τα λίγα λόγια του Ερνέστο Βαλβέρδε για την αποψινή ρεβάνς.

Ο Βάσκος τεχνικός θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Αντρές Ινιέστα αφού ο αρχηγός είναι αμφίβολος εξαιτίας τραυματισμού ενώ σίγουρα εκτός παραμένουν ο Νέλσον Σεμέδο, ο Ντένις Σουάρες και ο Κοουτίνιο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Μπαρτσελόνα αριθμεί τις περισσότερες νίκες ( 23) στην διοργάνωση απέναντι σε Αγγλικές ομάδες από κάθε άλλη χώρα ενώ την ίδια ώρα εντυπωσιακός είναι και ο απολογισμός της στα εντός έδρας παιχνίδια της στα νοκ άουτ του θεσμού αφού αριθμεί μόλις τέσσερις σε 39 ματς , εκ των οποίων οι 25 είναι νίκες, με την Λίβερπουλ να είναι η μοναδική Εγγλέζικη ομάδα που την έχει κερδίσει εκεί και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2007 με 2-1.

Αιχμή του δόρατος θα είναι και απόψε ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος λίγα 24ωρά αφού έγινε πατέρας για 3η φορά θα κληθεί να ηγηθεί στην προσπάθεια των μπλαουγκράνα για πρόκριση στην 8άδα του Champions League για 11η σερί σαιζόν.

Ο 30χρονος Αργεντινός σταρ πέτυχε στο 1-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο το “παρθενικό” του γκολ εις βάρος της Τσέλσι μετά από εννέα (9) παιχνίδια οπότε λογικά θα είναι πιο άνετος έχοντας ήδη στον “λογαριασμό” του 18 γκολ απέναντι σε Αγγλικές ομάδες στην διοργάνωση.

Την ίδια ώρα ο Λουίς Σουάρες διανύει την μεγαλύτερη …αποχή από τα γκολ της καριέρας του στον θεσμό αφού δεν έχει βρει δίχτυα για 881 λεπτά στο Champions League με το τελευταίο του τέρμα να καταγράφεται πριν από έναν χρόνο (!) απέναντι στην Παρί.

Οι μπλε γνωρίζουν πως το 1-1 από το πρώτο παιχνίδι τους αδικεί με βάση την εικόνα τους αφού μεταξύ άλλων είχαν και ατυχία με τα δυο δοκάρια του Γουίλιαν αλλά ότι γράφει δεν …ξεγράφει και πλέον καλούνται με την πλάτη στον τοίχο να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρόκριση τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Λονδρέζοι έχουν πανηγυρίσει πρόκριση ξανά μέσα στο Καμπ Νου στα ημιτελικά του 2012 , με τα προγνωστικά και τότε να μην είναι υπέρ τους , και καλούνται να το επαναλάβουν απόψε.

Μάλιστα , τότε, με έναν άλλο Ιταλό τεχνικό τον Ντι Ματέο στον πάγκο τους έφτασαν μέχρι τέλους κατακτώντας στον τελικό το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στην διαδικασία των πέναλτι.

“Για έναν προπονητή δεν είναι απλό να κοιμηθεί πολύ παραμονές ενός τέτοιου αγώνα οπότε δεν με ενοχλεί αυτό” ξεκαθάρισε ο άυπνος Κόντε και συμπλήρωσε με νόημα “ελπίζω και οι παίκτες μου να έχουν την ίδια προσμονή και ανυπομονησία απόψε¨ και συνέχισε:

“Πρέπει να νιώθεις ενθουσιασμένος όταν πρόκειται να παίξεις σε ένα τέτοιο γήπεδο απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Στο πρώτο ματς τα κάναμε όλα τέλεια στο τέλος πληρώσαμε ένα λάθος πολύ ακριβά και το τελικό αποτέλεσμα δίνει σαφέστατα ένα προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.”

Τα καλά νέα για τον Ιταλό τεχνικό είναι πως με την επιστροφή του Αντόνιο Ρούτιγκερ, ο Γερμανός στόπερ δεν έπαιξε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο λόγω τραυματισμού, έχει γεμάτο το “οπλοστάσιο” του ενόψει της αποψινής “μάχης”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τσέλσι έχει ήδη κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας φέτος στον θεσμό και εάν κερδίσει και απόψε στο Καμπ Νου θα γίνει μόλις η 3η ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης , μετά την Μίλαν το 2001 και την Ρόμα το 2003, που θα πετυχαίνει δυο νίκες σε Ισπανικό έδαφος στην ίδια σαιζόν.

Προϊστορία: Το αποψινό θα είναι το 14ο μεταξύ τους ματς στην διοργάνωση με αποτέλεσμα να είναι το 3ο δημοφιλέστερο “ζευγάρωμα” στον θεσμό μετά το: Μπάγερν Μονάχου- Ρεάλ Μαδρίτης ( 18) και το: Μπαρτσελόνα- Μίλαν ( 15).

Μάλιστα τα 6 από τα 13 προηγούμενα έχουν λήξει όλα ισόπαλα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η Τσέλσι στο Καμπ Νου αριθμεί 4 ισοπαλίες στις ισάριθμες πιο πρόσφατες “επισκέψεις” της εκεί παραμένοντας αήττητη στα οχτώ μεταξύ τους παιχνίδια στον θεσμό με απολογισμό: 2-6-0.

Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης

Bet πρόταση θα δείτε εδώ

πηγή: betweekend.gr

Barcelona-Chelsea (preview & bet)

Barcelona-Chelsea (preview & bet)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *