Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

24/02/2004- Χατ τρικ σε χρόνο ρεκόρ για ποδοσφαιριστή των Cherries

Σαν σήμερα το 2004 ο αναπληρωματικός επιθετικός της Bournemouth James Hayter έθεσε ρεκόρ για το πιο γρήγορο χατ τρικ στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς κατάφερε να το πετύχει σε διάστημα 2 λεπτών και 20 δευτερολέπτων.

Η Bournemouth που τότε αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία αντιμετώπιζε την Wrexham και μέχρι το 84ο λεπτό όδευε προς μια εύκολη νίκη με 3-0, τελικά όμως η νίκη αυτή εξελίχθηκε σε θρίαμβο, καθώς τότε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή ο Hayter και έφερε τα πάνω κάτω.

Ο Άγγλος επιθετικός από το 86ο μέχρι το 88ο λεπτό και μερικά δευτερόλεπτα πέτυχε χατ τρικ και έσπασε το ρεκόρ για το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, που είχε πετύχει ο ποδοσφαιριστής της Gillingham Jimmy Scarth το 1952. Το άσχημο σε όλο αυτό ήταν ότι όταν ο Hayter έμπαινε σαν αλλαγή και πετύχαινε το ρεκόρ, οι γονείς του είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο, καθώς νόμιζαν ότι δεν θα αγωνιστεί καθόλου και δεν τον καμάρωσαν.

Το ρεκόρ του γρηγορότερου χατ τρικ δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ, που πετύχαινε φορώντας την φανέλα των Cherries, καθώς το 2000 είχε πετύχει τέσσερα γκολ εναντίον την Bury και είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ συλλόγου, για τα περισσότερα γκολ που πετυχαίνει κάποιος ποδοσφαιριστής σε έναν αγώνα.

Μιλώντας για χατ τρικ, το γρηγορότερο είχε πετύχει ο Σουηδός Magnus Arvidsson που αγωνιζόταν στην Hassleholm, ομάδα  της 2ης κατηγορίαε του Σουηδικού ποδοσφαίρου στον αγώνα εναντίον της Landskrona το 1995, κάτι που κατάφερε σε μόλις 89 δευτερόλεπτα (1 λεπτό και 29 δευτερόλεπτα) και βοήθησε την ομάδα του να γυρίσει το παιχνίδι και να νικήσει με 5-3, γλιτώνοντας παράλληλα τον υποβιβασμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *