Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

26/09/1956- Οι Κόκκινοι Διάβολοι έβγαζαν φωτιές και πετύχαιναν νίκη ρεκόρ

Σαν σήμερα το 1956 η Manchester United έδινε τον πρώτο εντός έδρας της αγώνα για το νεοιδρυθέν Κύπελλο Πρωταθλητριών, και συγχρόνως πετύχαινε την μεγαλύτερη της νίκη σε Ευρωπαική διοργάνωση, συντρίβοντας με 10-0 την Βελγική Anderlecht.

Ο ιστορικός αυτός αγώνας διεξήχθη στην έδρα της συμπολίτισσας της United, Manchester City το Maine Road, καθώς το Old Trafford δεν διέθετε ακόμα προβολείς και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

Οι 43,635 θεατές που συνέρρευσαν στο Maine Road για να δουν από κοντά τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα των “Κόκκινων Διαβόλων σε Βρετανικό έδαφος, είδαν την ομάδα τους να πετυχαίνει πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή το τελικό σκορ ήταν το εντυπωσιακό 10-0. 

Στον πρώτο αγώνα που είχε διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, οι Μπέμπηδες είχαν επικρατήσει με 2-0 της Anderlecht και είχαν πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εν’όψει της ρεβάνς.

Η πορεία της United στην πρώτη της παρουσία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, καθώς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Real Madrid.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *