Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Παλικαρίσιο» διπλό η West Brom

Μια μεγάλη αλλά συνάμα άξια νίκη πανηγύρισε η West Brom στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με τη Southampton, επικρατώντας με 1-2.

Μια West Brom βγαλμένη από τα όνειρα του αναμορφωτή της, Tony Pulis είδαμε στο σημερινό ματς απέναντι στη Southampton. Έπαιξε το ποδόσφαιρό της, αφήνοντας την πρωτοβουλία στους «Αγίους» και δεν πανικοβλήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Στάθηκε τυχερή βρίσκοντας άμεσα την ισοφάριση, ενώ τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει και την ανατροπή, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα στο υπόλοιπο του αγώνα.

Προσπέρασε έτσι τη σημερινή της αντίπαλο και το τέλος του 1ου γύρου τη βρίσκει μόλις στο -1 από την 7η θέση που, υπό προϋποθέσεις, δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην αντίπερα όχθη, η Southampton έχασε για ακόμα ένας ματς βαθμούς στην έδρα της. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε σοβαρές φάσεις και αρκέστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σε μια ανούσια πίεση. Περισσότερο απειλήθηκε από τις αντεπιθέσεις της άριστα στημένης Albion παρά απείλησε. Τουλάχιστον είδε το Long να σπάει επιτέλους την αφλογιστία του και να σκοράρει για 1η φορά φέτος ύστερα από 1.089 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο αγώνας

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Southampton είχε από την αρχή την πρωτοβουλία. Δεν μπορούσε όμως να τρυπήσει την πολυπρόσωπη άμυνα της West Brom. Έτσι στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου αναλώθηκε σε σουτ έξω από την περιοχή τα οποία σπάνια απειλούσαν τον κίπερ της West Brom. Στο 26’ και ύστερα από ένα κερδισμένο φάουλ, ο McQueen έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία του Foster. Τελικά η λύση για τους γηπεδούχος ήρθε στο 41’ όταν ο Tadic εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Long με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και παράλληλα το λογαριασμό του για την φετινή σεζόν. Η χαρά των φιλάθλων κράτησε μόλις κάτι παραπάνω από 100’’ καθώς με πολύ ωραίο passing game, ο Phillips βρέθηκε μες την περιοχή της Southampton και δε λάθεψε, φέρνοντας τον αγώνα και πάλι στα ίσια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τυχερή που δεν είδαν τον Nyom να αποβάλλεται όταν στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους και ενώ είχε ήδη δεχτεί καρτα, υπέπεσε σε σκληρό φάουλ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Hojberg με σουτ του μέσα από την περιοχή βρήκε το δοκάρι της εστίας της Brom.

Στο 2ο μέρος , μόλις στο 50’ η West Brom αιφνιδίασε και πάλι τη Southampton . Ύστερα από μια μονομαχία στο κέντρο, η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε να κοιμάται, ο Robson-Kanu έφτασε απέναντι στο Forster και με ένα άπιαστο σουτ σκόραρε κι αυτός το παρθενικό του γκολ για φέτος και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, η Southampton προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς και έκλεισε την αντίπαλό της στα καρέ της. Παρ’ όλα αυτά της έλειπε η φαντασία για να δημιουργήσει, κάτι το οποίο δεν προσέφερε καμία από τις αλλαγές του Puel. Η Albion δε φοβόταν να βγει στην κόντρα και όσο περνούσε η ώρα και ανοιγόταν η Soton τόσο πιο απειλητική γινόταν η ίδια. Σε μια τέτοια αντεπίθεση στο 88’ ο van Dijk αναγκάστηκε να σταματήσει με φάουλ το Rondon, το οποίο απέφερε τη 2η κίτρινη και την αποβολή του. Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και η West Brom εξασφάλισε μια σπουδαία νίκη.

Χαρακτηριστικά της εικόνας του αγώνα και τα στατιστικά. 70% – 30% η κατοχή, 8 – 3 τα κόρνερ, 10 – 7 οι προσπάθειες για γκολ, αλλά μόλις 1 – 3 αυτές στο στόχο.

Πλέον η Southampton ταξιδεύει χωρίς ψυχολογία και προερχόμενη από 2 εντός έδρας ήττες στο Liverpool να αντιμετωπίσει τον πρώην τεχνικό της, Ronald Koeman και την Everton. Αντιθέτως η West Brom με το διπλό της σήμερα έδειξε ότι ίσως θα πρέπει να τη βγάλουμε από τη λίστα με τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή και να την προσθέσουμε σε αυτή με όσες θα κυνηγήσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Με ανεβασμένο το ηθικό υποδέχεται τη Δευτέρα τη Hull σε ένα ματς που οφείλει να κερδίσει.

Ενδεκάδες

Southampton (4-3-3): Forster – Martina (75’ Ward-Prowse), Van Dijk, Yoshida, McQueen – Davis, Romeu, Hojberg (52’ Rodriguez) – Boufal, Long, Tadic (74’ Sims)

West Brom (4-2-3-1): Foster – Nyom (45’ McClean), Evans, McAuley, Dawson – Fletcher, Yacob – Brunt, Chadli (53’ Morrison), Phillips – Robson-Kanu (72’ Rondon)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *