Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Έκλεψε» τη νίκη στο φινάλε η Southampton, επιτυχίες για Leicester, Watford και West Brom

Σε ένα συναρπαστικό ματς που διεξήχθη στο St. Mary’s, η Southampton παρότι βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 33ο λεπτό και προηγήθηκε με 2-0, εντούτοις χρειάστηκε ένα τέρμα του Charlie Austin στις καθυστερήσεις για να πάρει τη νίκη απέναντι στην West Ham με 3-2.

Το «2 στα 2» πέτυχε και η West Brom στην έδρα της Burnley, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε τέρμα της «χρυσής αλλαγής», Hal Robson-Kanu, ο οποίος στη συνέχεια αποβλήθηκε! Η Leicester πήρε την πρώτη της φετινή νίκη με το 2-0 επί της Brighton, ενώ η Bournemouth για μια ακόμη φορά δεν έπεισε και ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας από τη Watford, για την οποία σκόραρε ο νεοαποκτηθείς Richarlison.

 

Η Southampton ξεκίνησε θετικότατα στην αναμέτρηση με τη West Ham και μόλις στο 11ο λεπτό ο Manolo Gabbiadini άνοιξε το σκορ νικώντας την άμυνα των «Hammers» και τον Joe Hart. Στο 33′ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Slaven Bilic, αφού ο Marko Arnautovic απεβλήθη απευθείας για αγκωνιά στον Jack Stephens εκτός φάσης, ενώ στη συνέχεια ο πρώην παίκτης των «Saints», Jose Fonte, παραχώρησε πέναλτι με το οποίο ο Dusan Tadic έγραψε το 2-0.

Όμως η Ham δεν τα παράτησε και ο νεοαποκτηθείς Javier Hernandez μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, δίνοντας εκ νέου ελπίδες στην ομάδα του. Οι «Hammers» έδειξαν χαρακτήρα και πίεσαν στο δεύτερο μέρος δημιουργώντας φάσεις, με αποτέλεσμα τελικά να ανταμειφθούν στο 74ο λεπτό, όταν και ο «Chicharito» πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Τελικά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Bilic, η οποία ένα λεπτό πριν το φινάλε υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Austin γράφοντας το τελικό 3-2.

Στο King Power Stadium η Leicester άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα απέναντι στην Brighton. O Riyad Mahrez έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των φιλοξενούμενων και σούταρε ανενόχλητος, o Matthew Ryan απέκρουσε και ο Shinji Okazaki στην επαναφορά πέτυχε το δεύτερο τέρμα του σε δύο ματς.

Οι «Foxes» είχαν την υπεροχή και τελικά έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Harry Maguire στο 54ο λεπτό. Ο Άγγλος αμυντικός σκόραρε με κοντινή κεφαλιά για την ομάδα του πετυχαίνοντας το 2-0 και το πρώτο προσωπικό του τέρμα μετά τη μετακίνησή του από τη Hull.

H West Brom του Tony Pulis, παρότι δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, εντούτοις κατάφερε να πάρει δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Burnley. Οι «Baggies» είχαν απόλυτο πρωταγωνιστή τον Hal Robson-Kanu, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 63′, σκόραρε το γκολ της νίκης στο 71′ και τελικά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 83′ για χτύπημα στον αντίπαλό του!

Ο Ουαλός επιθετικός πέρασε στη θέση του James McClean για να δώσει λύσεις επιθετικά και το κατάφερε νικώντας τον Tom Heaton. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Gareth Barry, ενώ η Brom έχει πλέον 6 βαθμούς, μαζί με τη Manchester United.

Τέλος, στο Vitality Stadium η Bournemouth δεν τα κατάφερε και γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από τη Watford. Οι νεοαποκτηθέντες Richarlison και Andre Gray ξεκίνησαν βασικοί για την ομάδα του Marco Silva και ο πρώτος μάλιστα σκόραρε στο 73′, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Ο Etienne Capoue πέρασε ως αλλαγή στο 80′ στη θέση του Βραζιλιάνου και έξι λεπτά μετά πέτυχε το 2-0 με εξαιρετικό μακρινό σουτ, χαρίζοντας τη νίκη στους «Hornets», οι οποίοι έφτασαν τους 4 βαθμούς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *