Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Απόλυτη πρωταθλήτρια η Celtic, 5-0 τη Hearts στο Εδιμβούργο

Ο Scott Sinclair σκόραρε ξανά (δύο φορές σε 3 λεπτά σήμερα, για να κάνει hattrick στο τελος) στοTynecaslte (είχε σκοράρει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο ντεμπούτο του με τους Bhoys) κι η Celtic νίκησε 5-0 τη Hearts, κατακτώντας το έκτο σερί πρωτάθλημα της. Ο εξαιρετικός PatrickRoberts και ο φορμαρισμένος Stuart Armstrong σημείωσαν τα άλλα γκολ των πρωταθλητών Σκωτίας που έκαναν επίδειξη δύναμης, χωρίς Dembele και Griffiths, φτάνοντας τα 37 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις στη Σκωτία.
Η ομάδα του Brendan Roberts ξεκίνησε, όπως προαναφέραμε, χωρίς τον top scorer MoussaDembele και τον Leigh Griffiths, με τους δύο επιθετικούς να είναι εκτός αποστολής. Ο PatrickRoberts (από τους κορυφαίους της αναμέτρησης) πήρε τη θέση του Moussa Dembele, ενώ η Heartsείχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο Aberdeen, με τους Perry Kitchen και BjornJohnsen να ξεκινούν αντί των Arnaud Djoum και Sam Nicholson, με τον πρώτο να είναι τραυματίας και τον δεύτερο στον πάγκο.
Η Hearts ήταν καλύτερη στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τη Celtic να πελαγοδρομεί και τους γηπεδούχους να πιέζουν ψάχνοντας το γκολ από το ξεκίνημα.
Έφτασαν κοντά στο 10’ με τον Isma Goncalves να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και τονkeeper των Bhoys, Craig Gordon, να αποκρούει και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια προλαβαίνοντας τον Bjorn Johnsen.
Στο 16’ πάλι ο Isma Goncalves βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, μετά από πάσα του Jamie Walker, για να βγει εγκαίρως ο Craig Gordon διώχνοντας τον κίνδυνο, σε μια φάση που η Celtic βγήκε σε μια γρήγορη κόντρα που κατέληξε σε άστοχο σουτ του Callum McGregor.
Στο 20’ μετά από κόρνερ, η κεφαλιά του Krystian Nowak έστειλε τη μπάλα στον Jamie Walker, με τον Craig Gordon να επεμβαίνει ακόμα μία φορά. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το γκολ ήταν ζήτημα χρόνου για τη Hearts, η Celtic έκανε το 0-1. Γρήγορη εναλλαγή με τον Patrick Roberts να δίνει και να παίρνει τη μπάλα για να τη δώσει στον Scott Sinclair που την έστειλε στα δίχτυα του JackHamilton με ένα εντυπωσιακό σουτ στο 23’.
Tρία λεπτά αργότερα άλλη μια έξοχη κίνηση του Patrick Roberts, που εξέθεσε τον Αλέξανδρο Τζιόλη, για να βγάλει την πάσα στον Scott Sinclair που σκόραρε ξανά με άψογο τελείωμα.
Το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τη Celtic να κάνει ότι θέλει παίζοντας τη …γάτα με το ποντίκι. Στο 50’ σε μια ακόμα γρήγορη επίθεση ο James Forrest γύρισε τη μπάλα που την έστειλε με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του ο Τάσος Αυλωνίτης, όμως ο Έλληνας αμυντικός στάθηκε τυχερός αφού ο Scott Sinclair υποδείχθηκε οffside.
Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο keeper Jack Hamilton δεν έξιωξε όπως έπρεπε τη μπάλα για να έρθει ο Stuart Armstrong έξω από την περιοχή πιάνοντας μία από τις γνωστές του βολίδες για κάνει το 0-3, πετυχαίνοντας το 13ο φετινό του γκολ.
Στο 61’ ήταν η σειρά του Patrick Roberts να συνοδεύσει την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα εντυπωσιακό γκολ, στέλνοντας με φάλτσο τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Ηamilton. 0-4 για τους πρωταθλητές που κέρδισαν πέναλτι στο 83’ όταν ο Scott Sinclair ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τάσο Αυλωνίτη. Ο Άγγλος εκτέλεσε ο ίδιος την ποινή κάνοντας hattrick.
To σκορ δεν αφήνει περιθώρια κριτικής, επιβλητική εμφάνιση από τους πρωταθλητές Σκωτίας που πήραν τον έκτο σερί τίτλο τους φτάνοντας τα 37 ματς χωρίς ήττα. Πρώτο πρωτάθλημα με τη Celticγια τον Brendan Rodgers, δεύτερο τρόπαιο στην πρώτη του σεζόν, μετά το League Cup και μένει το κύπελλο Σκωτίας για ένα ονειρεμένο treble.
Εφιαλτικό απόγευμα για τους Τζιόλη και Αυλωνίτη, αλλά γενικά για την ομάδα του Ian Cathro που θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη St Johnstone στο Perth.
HEARTS: Hamilton, Struna, Aυλωνίτης, Nowak, Sowah, Tζιόλης (Buaben 65), Kitchen, Cowie, Walker (Martin 65), Johnsen, Goncalves.
CELTIC: Gordon, Lustig (Gamboa 80), Simunovic, Boyata (Toure 87), Tierney, Brown, Armstrong, McGregor, Forrest, Sinclair, Roberts (Mackay-Steven 79).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *