Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ασταμάτητη κατρακύλα για Everton

Όλοι περίμεναν μήπως και η Everton «ξυπνήσει» στο Europa League και ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, όμως μάταια, αφού οι «Toffees» γνώρισαν νέα εντός έδρας ήττα από τη Lyon και έθεσαν αρνητικό ρεκόρ για τις αγγλικές ομάδες.

Η ομάδα του Ronald Koeman, με την ήττα της με 2-1 είναι πλέον τελευταία στον όμιλο και ο κίνδυνος για αποκλεισμό είναι παραπάνω από ορατός. Μάλιστα, μετά το παιχνίδι ο ίδιος ο Ολλανδός παραδέχθηκε πως πλέον η θέση του στον πάγκο είναι επισφαλής. Με μόλις ένα βαθμό σε τρία παιχνίδια είναι η μοναδική αγγλική ομάδα μέχρι που το έχει «καταφέρει», ενώ έχει τώρα έξι ήττες και δύο ισοπαλίες σε εννέα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη!

Το ματς

Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν πέντε λεπτά στο ρολόι και ο Mason Holgate υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο εξαιρετικός Nabil Fekir γράφοντας το 1-0. Η Everton προσπάθησε να αντιδράσει όμως οι Γάλλοι ήταν καλοί και δημιουργούσαν και εκείνοι προϋποθέσεις.

Στο 40′ σουτ του Davy Klaassen σταμάτησε στον Anthony Lopes και έτσι το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Koeman είχε περισσότερο την κατοχή χωρίς να είναι αποτελεσματικοί, και τη λύση τελικά έδωσε ο Ashley Williams. O Gylfi Sigurdsson εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ και ο Ουαλός διεθνής με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1 στο 69′.

Παρότι όμως η Everton έψαξε και δεύτερο τέρμα, ένας πρώην παίκτης της Chelsea την τιμώρησε. Ο Bertrand Traore εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Maxwel Cornet και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι δύο ομάδες είχαν κι άλλες ευκαιρίες στο φινάλε. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Lopes πραγματοποίησε άψογη επέμβαση σε σουτ του Dominic Calvert-Lewin και λίγο μετά ο Jordan Pickford έκανε κάτι αντίστοιχο σε ενέργεια του Jordan Ferri. Tίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και το 2-1 σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αποτυχίες μόνο κολακευτικό δεν είναι για την ομάδα που δαπάνησε το καλοκαίρι τόσα εκατομμύρια σε μεταγραφές.

Στο άλλο παιχνίδι η Atalanta νίκησε με 3-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού και είναι μόνη πρώτη με επτά πόντους. Η Lyon ακολουθεί με πέντε βαθμούς, ο Απόλλων έχει δύο και η Everton μόλις έναν.

Συνθέσεις

Everton: Pickford, Williams, Keane, Holgate, Martina, Davies, Schneiderlin (57′ Sigurdsson), Klaassen (46′ Lookman), Mirallas (68′ Ramirez), Vlasic, Calvert-Lewin

Lyon: Lopes, Marcelo, Diakhaby, Tete, Marcal, Tousart, Aouar, Depay (89′ Ndombele), Fekir (61′ Ferri), Traore, Maolida (70′ Cornet)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *