Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Δεν τα παρατά η Tottenham

Αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα είναι η Tottenham, η οποία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Arsenal με 2-0.

Η Tottenham υποδέχθηκε για την 35η αγωνιστική της Premier League την Arsenal και πήρε πολύ σημαντική νίκη με 2-0 διατηρώντας τη διαφορά των 4 βαθμών από την πρωτοπόρο Chelsea. Ο Dele Alli ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 55′ για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας 3′ λεπτά αργότερα ο Harry Kane.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Tottenham να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να έχει κάποια μαζεμένα κόρνερ, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τον Petr Cech.

Στο 11′ η Arsenal είχε παράπονα από τη διαιτησία, όταν μετά από μία κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή από τον Alexis προς τον Gibbs, με τον Lloris να τον ανατρέπει, όμως ο διαιτητής συνέχισε κανονικά τον αγώνα.

Στο 22′ τα «Σπιρούνια» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Kane βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας με τον Kocielny να τον προλαβαίνει πριν εκτελέσει τον Cech, η μπάλα κόντραρε στο Γάλλο και στη συνέχεια έφτασε στον Alli, όμως ο νεαρός Άγγλος δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε εύκολα στα χέρια του Τσέχου, ενώ λίγο αργότερα ο Eriksen δοκίμασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό από το πρώτο μιας και η Tottenham βρήκε αυτό που της έλειπε, το γκολ. Συγκεκριμένα, στο 55΄ ο Eriksen δοκίμασε ένα μακρινό διαγώνιο σουτ, με τον Cech να αποκρούει τη μπάλα, ο Alli όμως βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Arsenal, η ομάδα του Pochettino τελείωσε μέσα σε λίγα λεπτά τον αγώνα μιας και στο 58′ ο Kane ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Wanyama, Son, Eriksen, Alli, Kane.

Subs: Vorm, Walker, Wimmer, Dembele, Sissoko, Nkoudou, Janssen.

Arsenal: Cech, Gabriel, Koscielny, Monreal, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Gibbs, Ozil, Sanchez, Giroud.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *