Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Δεύτερη φορά World Club Champions

Με διαφορετικό τίτλο θα μπορεί να πανηγυρίζει από εδώ και πέρα η Manchester United τον τίτλο του Intercontinental Cup.

Με απόφασή της η FIFA σήμερα μετονόμασε τους νικητές του Intercontinental Cup, που υπήρξε από το 1960 εώς το 2004, σε World Club Champions. Με αυτό τον τρόπο η Manchester United χρίζεται για δεύτερη φορά με αυτόν τον τίτλο.

Να υπενθυμίζουμε πως για χάρη του Intercontinental Cup, η νικήτρια ομάδα του European Cup και εκείνη South America’s Copa Libertadores έρχονταν αντιμέτωπες. Παρότι αποτελούσε σημαντική διάκριση, εξαιτίας της βίας, των διαφορών μεταξύ των συλλόγων αλλά και το ελάχιστο ενδιαφέρων από τα κλαμπ την Ευρώπης, ο θεσμός αυτός καταργήθηκε. Παράδειγμα αυτής αδιαφορίας των Ευρωπαϊκών ομάδων αποτελεί η άρνηση συμμετοχής της Liverpool τις σεζόν 1978 και 1979 που θα ερχόταν αντιμέτωπη με την Boca Juniors από την Αργεντινή.

Μπορεί οι Αγγλικές ομάδες να σνόμπαραν το θεσμό αλλά δεν είχαν καταφέρει να το κατακτήσουν πολλές φορές, με εξαίρεση την Manchester United το 1999 απέναντι στην Palmeiras. Οι Celtic, Nottingham Forest, Liverpool (δύο φορές) και Aston Villa, παρότι έφτασαν στον τελικό δεν το κατέκτησαν ποτέ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *