Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Εύκολα οι δύο Λονδρέζικες

Δίχως να συναντήσουν ιδιαίτερη δυσκολία, οι Arsenal και Tottenham ξεπέρασαν σήμερα τα εμπόδια των Watford και Bournemouth για την 30ή αγωνιστική της Premier League.

Προσπέρασαν τη Liverpool με τη νίκη τους αυτή οι «Spurs», ενώ η ομάδα του Arsene Wenger παρέμεινε 12 βαθμούς μακριά από την τετράδα και οκτώ πίσω από την Chelsea.

Arsenal – Watford 3-0

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Arsenal μπήκε πολύ δυναμικά και μόλις στο όγδοο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ του Shkodran Mustafi, ο οποίος πήδηξε ψηλότερα από τους αντιπάλους του σε εκτέλεση φάουλ του Mesut Ozil και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αλλά οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες για τις δύο ομάδες, με τους Ozil, Pereyra και Richarlison να χάνουν ορισμένες εξ αυτών. Στο δεύτερο μέρος οι «Gunners» φάνηκαν ξανά πιο αποτελεσματικοί και στο 59′ έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Emerick Aubameyang, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Henrikh Mkhitaryan και με ψυχραιμία έγραψε το 2-0.

Δύο λεπτά μετά η Watford κατάφερε να κερδίσει πέναλτι με ανατροπή από τον Maitland-Niles, όμως ο Petr Cech είπε «όχι» στον Troy Deeney, κρατώντας το μηδέν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι πολύ δύσκολα θα έπαιρναν κάτι από το παιχνίδι, ενώ τελικά στο 77′ ήρθε και τρίτο γκολ για την Arsenal από τον Mkhitaryan, που αυτή τη φορά αντέστρεψε ρόλους με τον Aubameyang και με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 3-0.

Arsenal: Cech, Mustafi (73′ Chambers), Holding, Kolasinac, Maitland-Niles, Elneny, Xhaka, Ozil, Iwobi (66′ Welbeck), Mkhitaryan (78′ Wilshere), Aubameyang

Watford: Karnezis, Prodl, Mariappa, Janmaat (80′ Britos), Holebas, Doucoure, Capoue, Kiko (62′ Hughes), Pereyra (67′ Okaka), Richarlison, Deeney

Bournemouth – Tottenham 1-4

Στο Vitality Stadium η Bournemouth εξέπληξε την Tottenham, ξεκίνησε καλύτερα και την αιφνιδίασε στο έβδομο λεπτό με τον Junior Stanislas να ανοίγει το σκορ. Η ομάδα του Mauricio Pochettino ξύπνησε, είδε γκολ της με τον Harry Kane να ακυρώνεται αλλά τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Dele Alli στο 35′, με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Να σημειωθεί πως ο Άγγλος φορ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 34ο λεπτό.

Και στο ξεκίνημα της επανάληψης οι «Cherries» επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν, πρώτα με τον Simon Francis και έπειτα με τον Nathan Ake, δίχως αποτέλεσμα. Η Tottenham εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της αντιπάλου της και στο 62′ έφτασε στην ανατροπή με τον Alli αυτή τη φορά να γίνεται δημιουργός και τον Heung-Min Son εκτελεστή για το 2-1.

Η Bournemouth είδε και εκείνη γκολ της να ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ έξι λεπτά πριν τη λήξη, πριν έρθει ο Son και πάλι να «κλειδώσει» τη νίκη με το 3-1 στο 87′. Tελικά η παράσταση δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί, αφού ο Aurier έμελλε να σκοράρει για τέταρτη φορά για τους «Spurs», πετυχαίνοντας το τελικό 4-1 στις καθυστερήσεις.

Bournemouth: Begovic, Ake, Cook, Daniels (67′ Ibe), Francis, Cook, Gosling, Smith, Stanislas (76′ Defoe), Mousset (67′ King), Wilson

Tottenham: Lloris, Sanchez, Vertonghen, Aurier, Rose (81′ Trippier), Dembele, Wanyama, Alli (86′ Sissoko), Eriksen, Son, Kane (34′ Lamela)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *