Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η Νιγηρία θέλει να «κλέψει» τον Abraham

Τις προσπάθειές της να αρπάζει νεαρά ταλέντα με ρίζες από τη Νιγηρία μέσα από τα χέρια των Άγγλων συνεχίζει η Εθνική ομάδα της αφρικανικής χώρας, με τελευταίο στόχο τον Tammy Abraham.

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός επιθετικός, που αγωνίζεται στην Swansea ως δανεικός από την Chelsea, είναι ο τελευταίος που πάει να προστεθεί στη λίστα αυτή, με τον πατέρα του να κατάγεται από τη Νιγηρία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC Sport, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των «Σούπερ Αετών» επιχειρεί τώρα να πείσει τον 19χρονο φορ να αγνοήσει την Αγγλία και να επιλέξει την Εθνική Νιγηρίας σε διεθνές επίπεδο.

Παρότι ο Abraham έχει εκπροσωπήσει τα «Τρία Λιοντάρια» στις «μικρές» Εθνικές ομάδες, το γεγονός ότι δεν έχει συμμετάσχει σε επίσημη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει άλλη Εθνική ομάδα αν το επιθυμεί. Μάλιστα, ο Amaju Pinnick, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νιγηρίας, θέλει να εκμεταλλευτεί τη στενή σχέση του με τον πατέρα του νεαρού φορ ώστε να τον πείσει να γίνει μέλος των «Super Eagles».

Σημειώνεται ότι η Νιγηρία έχει ήδη καταφέρει να πάρει μέσα από τα χέρια των Άγγλων πολλά υποσχόμενους παίκτες όπως ο Victor Moses, o Alex Iwobi, o Shone Aluko, o Shola Ameobi και ο Ola Aina, παρότι εκείνοι είχαν αγωνιστεί με τις «μικρές» Εθνικές της Αγγλίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *