Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Παραπαίει η West Ham, σπουδαίες νίκες για Newcastle και Swansea

Για μια ακόμη αγωνιστική η West Ham εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και γνώρισε νέα ήττα από τη Newcastle με 3-0. Ηχεί δυνατότερα από ποτέ πλέον το «καμπανάκι» για τον Slaven Bilic, με την ομάδα του να μην έχει συγκεντρώσει ούτε βαθμό στα πρώτα τρία παιχνίδια.

Ανάλογη κατάσταση και στην Crystal Palace, που έμεινε και εκείνη με μηδέν βαθμούς μετά την εντός έδρας ήττα από τη Swansea με 2-0. Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις Huddersfield-Southampton και Watford-Brighton.

 

Στο St. James’ Park, η Newcastle του Rafa Benitez εμφανίστηκε σαφώς ανώτερη από τη West Ham και δίκαια πήρε μια εμφατική νίκη με 3-0. Και οι δύο ομάδες «καίγονταν» για βαθμούς πριν τη μεταξύ τους συνάντηση, αφού δεν είχαν συγκεντρώσει κάποιο βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όμως οι «Magpies» έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο και έστειλαν στο «καναβάτσο» τον Slaven Bilic, που πλέον ανησυχεί για τη θέση του.

Ο νεοαποκτηθείς Joselu ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Christian Atsu πραγματοποίησε ένα σπριντ από τα αριστερά και έστειλε τη μπάλα στον Ισπανό φορ μέσα στην περιοχή. Ο Joselu βρέθηκε προ κενής εστίας και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Bilic με τις αλλαγές του προσπάθησε να αλλάξει κάτι στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η Newcastle έφτασε και πάλι στο γκολ στο 72ο λεπτό. Ο Matt Ritchie γέμισε στην περιοχή του Joe Hart και ο Ciaran Clark βρέθηκε στη σωστή θέση ώστε να πετύχει το 2-0 με κεφαλιά.

Οι «Hammers» έδειχναν να τα έχουν χαμένα και εν τέλει ήρθε και τρίτο γκολ από πλευράς γηπεδούχων, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Ο Aleksandar Mitrovic βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Hart, πέρασε εύκολα τον Άγγλο πορτιέρο και έκανε το τελικό 3-0, δίνοντας το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του. Βέβαια, ο Σέρβος στράικερ θα μπορούσε να έχει αποβληθεί λίγο νωρίτερα για αγκωνιά στον Manuel Lanzini, η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή. Πάντως, η Newcastle είχε ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα, έχοντας την πλήρη υπεροχή. Πλέον τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον Bilic, που για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν βλέπει την ομάδα του να πραγματοποιεί εφιαλτικό ξεκίνημα.

Στο Selhurst Park η Palace για μια ακόμη αγωνιστική δεν έπεισε και ηττήθηκε με 2-0 από τη Swansea, ενώ δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής ούτε ένα τέρμα στο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερα σουτ, οι «Swans» αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη.

Ο νεαρός Tammy Abraham, που ανήκει στην Chelsea, πέτυχε το παρθενικό του γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 44ο λεπτό. Ο Άγγλος στράικερ με δυνατό βολέ νίκησε τον Wayne Hennessey για το 1-0, στο πρώτο σουτ εντός εστίας για την ομάδα του τη φετινή σεζόν! Και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Jordan Ayew με λίγο τυχερό τρόπο έγραψε το 2-0, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι για τη Swansea. Η Palace δεν κατάφερε να αντιδράσει και το τελικό σκορ τη φέρνει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Huddersfield δεν κατόρθωσε να κάνει το εντυπωσιακό «3 στα 3» ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη κόντρα στη Southampton, όμως το τελικό 0-0 δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα για τους «νεοφώτιστους». Οι Elias Kachunga, Rajiv van La Parra και Steve Mounie έχασαν αρκετές ευκαιρίες να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα του David Wagner. Με το αποτέλεσμα αυτό η Huddersfield σκαρφάλωσε -έστω και για λίγη ώρα- στην κορυφή της Premier League και παραμένει αήττητη και χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα!

Στο τελευταίο ματς των 17:00 η Watford έμεινε με 10 παίκτες από νωρίς εξαιτίας μιας (ακόμη) ανόητης αποβολής του Miguel Britos, όμως η Brighton δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και οι δύο ομάδες παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία. O Ουρουγουανός αμυντικός πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια μόλις στο 24ο λεπτό, για ένα πολύ άτσαλο φάουλ στον Anthony Knockaert, αναγκάζοντας τον Marco Silva να προβεί στην πρώτη του αλλαγή.

Η αποβολή αυτή ουσιαστικά «σκότωσε» τους «Hornets» επιθετικά, αφού δεν είχαν ούτε ένα σουτ στο στόχο, όμως η Brighton δεν το εκμεταλλεύτηκε και έμεινε «άσφαιρη». Ντεμπούτο για την ομάδα του Chris Houghton πραγματοποίησε η μεταγραφή-ρεκόρ του συλλόγου, ο Jose Izquierdo. Πλέον, η Watford έχει 5 βαθμούς, ενώ η Brighton βρίσκεται στην 17η θέση με έναν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *