Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Την έστειλε στην Championship…

Αυτό που ανέμεναν αργά και βασανιστικά οι οπαδοί της Sunderland, έγινε σήμερα πραγματικότητα, καθώς η ομάδα τους υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Championship, μετά την ήττα με 1-0 από την Bournemouth στο Stadium of Light.

Οι «Black Cats» φαίνεται πως έχασαν και τις «επτά ψυχές» τους και μετά από μια δεκαετία στην Premier League, από τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκονται εκεί, ολοκληρώνοντας πρόωρα μια αποτυχημένη σεζόν. Από την άλλη, αντίθετα συναισθήματα στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εξασφάλισαν την παραμονή στα σαλόνια με το 15ο τέρμα του Joshua King.

Το ματς

Η Sunderland ήθελε μόνο νίκη προκειμένου να έχει λιγοστές ελπίδες για παραμονή (ακολουθούν παιχνίδια απέναντι στους «μεγάλους» της Premier League). Η Bournemouth μπήκε πιο άνετη στο παιχνίδι, είχε την κατοχή και έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ με τον King στο 20ό λεπτό, όμως το δοκάρι δις του στέρησε την ευκαιρία να ανοιξει το σκορ.

Ο Jordan Pickford, διασωθείς της φετινής Sunderland, πραγματοποίησε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, όμως με την ομάδα του να έχει μόλις δύο σουτ στο στόχο, το 0-0 ήταν μάλλον θετικό αποτέλεσμα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή των «Black Cats» ήρθε στο 51′, με τον Fabio Borini να βλέπει τον Artur Boruc να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του.

O νεαρός George Honeyman στο 67′ επέλεξε να πάει μόνος του αντί να συνεργαστεί με τον Jermain Defoe και κέρδισε μόνο ένα κόρνερ από μια φάση με αρκετές προϋποθέσεις, ενώ τελικά στο 88′ ολοκληρώθηκε το μαρτύριο της ομάδας του David Moyes. Ο King εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Fraser και νίκησε τον Pickford, στέλνοντας τη Sunderland στην Championship. O Νορβηγός πέτυχε το 1-0 και παράλληλα έγινε μόλις ο δεύτερος από  τη χώρα της Σκανδιναβίας που φτάνει τα 15 γκολ σε μια σεζόν στην Premier League μετά τον Ole Gunnar Solskjaer (17 και 18).

Θλιβερή μέρα για την ιστορία της Sunderland και τον David Moyes που πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο τιμόνι της, ολοκληρώνει τη σεζόν πιθανότατα ως ουραγός. H Bournemouth από την άλλη σώθηκε και βρίσκεται τώρα στη 10η θέση με 41 βαθμούς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *